Forrás: Angelafoto via iStockPhoto
Cékla saláta almával tele vitaminokkal
Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.
Hozzávalók
- 2 nagy Cékla, főzve és reszelve
- 2 vágja alma
- 1 összenyomva Nagy citrom
- 2 Tablespoon olívaolaj
- Friss kapor, apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Az almás céklasaláta recept elkészítéséhez a céklát meg kell főzni, ha frisset használ. Ez körülbelül 20-30 percet vehet igénybe, amíg elég puha lesz. Én személy szerint szeretem, ha a cékla még egy kicsit ropogós.
Ezután vágja fel az almát és a főtt céklát. Ez a lépés egyszerűbb, ha konyhai robotgépet használ, de S
Egy nagy tálban keverje össze a felszeletelt almát a céklával, a citromlével és az olívaolajjal.
Most adjuk hozzá a friss kaprot. Javaslom, hogy sok kaprot használjunk, mert csodálatos frissességet ad a salátának.
Végül sóval és borssal ízesítse a céklasalátát almával. Számos ételhez tökéletesen illik köretként.
Ez a könnyű és frissítő saláta gyorsan elkészíthető, és tökéletes köret bármilyen főételhez.