Chimichanga
A Chimichanga egy Mexikóban népszerű, töltött és sült tortilla étel.
Hozzávalók
- 4 ks tortilla
- 2 csirkemell filé, felkockázva
- 1 Fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 kis paprika, apróra vágva
- 1 evőkanál fűszerkeverék (pl. chili, pap kömény keveréke)
- só és bors ízlés szerint
- 1 Csésze reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella)
- olaj a sütéshez
Eljárás
Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és paprikát, majd pároljuk pár percig, amíg a hagyma megpuhul.
Adjuk hozzá a csirkemellet, és pirítsuk addig, amíg a hús átsül és enyhén barnás lesz.
Fűszerezzük a húst a mexikói fűszerkeverékkel, sóval és borssal ízlés szerint. Keverjük össze alaposan.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kűlni a húst.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a tortillákat egyenként egy malra, és osszuk el rajtuk a csirkés tölteléket. Szórjuk rájuk reszelt sajtot.
Hajtsuk be a tortilla végeit majd tekerjük fel, hogy a töltelék be legyen zárva.
8 Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd tegyük bele a tekercseket. Süssük mindkét oldalukat arbarnára, körülbelül 2-3 percig.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit lehűlni.
Vágjuk ketté az elkészült chimangákat majd tálaljuk szósszal, guacaméval tejföllel.