HIRDETŐ

Chimichanga

A Chimichanga egy Mexikóban népszerű, töltött és sült tortilla étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks tortilla Hozzáadott
  • 2 csirkemell filé, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 kis paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál fűszerkeverék (pl. chili, pap kömény keveréke) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella) Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és paprikát, majd pároljuk pár percig, amíg a hagyma megpuhul.

2. Lépés

Adjuk hozzá a csirkemellet, és pirítsuk addig, amíg a hús átsül és enyhén barnás lesz.

3. Lépés

Fűszerezzük a húst a mexikói fűszerkeverékkel, sóval és borssal ízlés szerint. Keverjük össze alaposan.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kűlni a húst.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

6. Lépés

Tegyük a tortillákat egyenként egy malra, és osszuk el rajtuk a csirkés tölteléket. Szórjuk rájuk reszelt sajtot.

7. Lépés

Hajtsuk be a tortilla végeit majd tekerjük fel, hogy a töltelék be legyen zárva.

8. Lépés

8 Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd tegyük bele a tekercseket. Süssük mindkét oldalukat arbarnára, körülbelül 2-3 percig.

9. Lépés

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit lehűlni.

10. Lépés

Vágjuk ketté az elkészült chimangákat majd tálaljuk szósszal, guacaméval tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új