HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Coleslaw, a klasszikus amerikai káposztasaláta

Az amerikai káposztasaláta egy klasszikus köret, amely tökéletes nyári grillezéshez, hamburgerhez vagy bármilyen sült húshoz. Kezdjük is hozzá, és készítsünk egy kis káposztasalátát!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kis fehér káposzta Hozzáadott
  • 4 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 csokor kis kapor metélőhagyma petrezselyem vagy koriander Hozzáadott
  • 1 ek Dijoni mustár Hozzáadott
  • 50 g majonéz Hozzáadott
  • 50 g joghurt vagy tejföl Hozzáadott
  • 112 ek fehérborecet Hozzáadott
  • csipet néhány fűszerpaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A káposztát félbevágjuk, eltávolítjuk a vastag szárakat, és apróra vágjuk.

2. Lépés

A sárgarépát vékonyra szeleteljük, és a káposztával együtt egy tálba tesszük.

3. Lépés

A hagymát finomra vágjuk, és azt is a tálba adjuk. Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszernövényeket.

4. Lépés

Egy külön tálkában keverjük össze a mustárt, a majonézt, a joghurtot és az ecetet. Fűszerezzük ízlés szerint. Az elkészült öntetet a tálban lévő zöldségekre öntjük, alaposan összekeverjük.

5. Lépés

Megszórjuk paprikával és azonnal tálaljuk. Hűtőben legfeljebb 3 napig tárolható, de az újbóli tálalás előtt feltétlenül keverjük össze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új