Forrás: Pixabay
Coleslaw, a klasszikus amerikai káposztasaláta
Az amerikai káposztasaláta egy klasszikus köret, amely tökéletes nyári grillezéshez, hamburgerhez vagy bármilyen sült húshoz. Kezdjük is hozzá, és készítsünk egy kis káposztasalátát!
Hozzávalók
- 1 kis fehér káposzta
- 4 sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 csokor kis kapor metélőhagyma petrezselyem vagy koriander
- 1 ek Dijoni mustár
- 50 g majonéz
- 50 g joghurt vagy tejföl
- 11⁄2 ek fehérborecet
- csipet néhány fűszerpaprika
Eljárás
A káposztát félbevágjuk, eltávolítjuk a vastag szárakat, és apróra vágjuk.
A sárgarépát vékonyra szeleteljük, és a káposztával együtt egy tálba tesszük.
A hagymát finomra vágjuk, és azt is a tálba adjuk. Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszernövényeket.
Egy külön tálkában keverjük össze a mustárt, a majonézt, a joghurtot és az ecetet. Fűszerezzük ízlés szerint. Az elkészült öntetet a tálban lévő zöldségekre öntjük, alaposan összekeverjük.
Megszórjuk paprikával és azonnal tálaljuk. Hűtőben legfeljebb 3 napig tárolható, de az újbóli tálalás előtt feltétlenül keverjük össze.