Forrás: Youtube
Csáky hagymás rostélyos
Minden étlapon szereplő gazdagon megpakolt hagymás rostélyos
Hozzávalók
Burgonya
- 2 ks burgonya
- 30 dkg kacsazsír
- só
Lyoni hagyma
- 3 Fej hagyma
- 20 dkg liszt
- só olaj
Rostélyos
- 2 Slice marhahátszín
- 2 ek vaj
- só bors
Mártás
- 2 ek teljes zsírtartalmú mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 ek vaj
Eljárás
Először is a burgonyát megpucoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk és egy tűzálló tálba tesszük. A kacsazsírt megolvasszuk, ráöntjük, hogy ellepje és 140 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd zsír nélkül 200 fokon megpirítjuk 10 perc alatt.
A lyoni hagyma elkészítéséhez a hagymát megpucoljuk, legyaluljuk és megsózzuk, majd kb. 15 percig pihentetjük, hogy levet eresszen.
Majd a húst megsózzuk, megborsozzuk és forró serpenyőben oldalanként 3 perc alatt megsütjük a vajon. Ezután félretesszük 10 percre pihenni, közben néha megforgatjuk.
A serpenyőbe belekanalazzuk a mustárt, és világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és sűrűre forraljuk, a végén pedig elrázogatjuk benne a vajat.
A hagymát kinyomkodjuk, lisztbe forgatjuk és 1 perc alatt kisütjük a forró olajban, majd egy szűrőkanállal papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, és leitatjuk róla az olajat.
Tálaláskor a burgonyára helyezzük a húst, leöntjük a mártással és a ropogós hagymát a tetejére szórjuk.