HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csáky hagymás rostélyos

Minden étlapon szereplő gazdagon megpakolt hagymás rostélyos

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Burgonya

  • 2 ks burgonya Hozzáadott
  • 30 dkg kacsazsír Hozzáadott
  • Hozzáadott

Lyoni hagyma

  • 3 Fej hagyma Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • só olaj Hozzáadott

Rostélyos

  • 2 Slice marhahátszín Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott

Mártás

  • 2 ek teljes zsírtartalmú mustár Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Először is a burgonyát megpucoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk és egy tűzálló tálba tesszük. A kacsazsírt megolvasszuk, ráöntjük, hogy ellepje és 140 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd zsír nélkül 200 fokon megpirítjuk 10 perc alatt.

2. Lépés

A lyoni hagyma elkészítéséhez a hagymát megpucoljuk, legyaluljuk és megsózzuk, majd kb. 15 percig pihentetjük, hogy levet eresszen.

3. Lépés

Majd a húst megsózzuk, megborsozzuk és forró serpenyőben oldalanként 3 perc alatt megsütjük a vajon. Ezután félretesszük 10 percre pihenni, közben néha megforgatjuk.

4. Lépés

A serpenyőbe belekanalazzuk a mustárt, és világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és sűrűre forraljuk, a végén pedig elrázogatjuk benne a vajat.

5. Lépés

A hagymát kinyomkodjuk, lisztbe forgatjuk és 1 perc alatt kisütjük a forró olajban, majd egy szűrőkanállal papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, és leitatjuk róla az olajat.

6. Lépés

Tálaláskor a burgonyára helyezzük a húst, leöntjük a mártással és a ropogós hagymát a tetejére szórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új