HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csikós tokány bográcsban

Nem véletlenül hozok ennyi bográcsos receptet, hiszen ezeknek van a legjobb hangulata.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A raguhoz

  • 200 g kenyérszalonna Hozzáadott
  • 800 Fej hagyma kb g Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom kb g Hozzáadott
  • 2 ks paprika kb g Hozzáadott
  • 1 kg sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 ek darált édes paprika Hozzáadott
  • 2 ek paprikakrém Hozzáadott
  • 1 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 ek Majoránna Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott

A vajas galuskához

  • 360 g liszt Hozzáadott
  • 210 g vaj Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott

A tálaláshoz

  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját. Kivesszük a bográcsból, és beletesszük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd 3-4 percig pirítjuk a szalonnazsíron. Hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát is, és további 2-3 perc pirítás után felöntjük kb. 200 ml vízzel.

2. Lépés

Amíg fő az alap, csíkokra vágjuk a húst. Ha a bográcsban lévő víz elpárolgott, hozzáadjuk a húst az alaphoz, és 2-3 percig pirítjuk. Visszatesszük a szalonna bőrét is a bográcsba, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha felforrt, belekanalazzuk a bográcsba a darált paprikát és a paprikakrémet is, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, a köményt, és megsózzuk. Addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul, ez kb. 2-3 órát sz igénybe. Közben pótoljuk a vizet.

3. Lépés

Míg fő a ragu, a galuskához egy tálba tesszük a lisztet, a vajat és a tojásokat, megsózzuk, majd jól összekeverjük. Bő, enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük a kiszaggatott nokedliket, majd átmossuk.

4. Lépés

Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a majorannát, majd behabarjuk az ételt. A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, majd jól összekeverjük. 1-2 evőkanálnyi szaftot merünk a habaráshoz, és ezzel is elkeverjük, majd lassan a raguhoz csorgatjuk. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatunk is.

5. Lépés

Tálaláshoz friss, apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új