HIRDETŐ

Forrás: fascinadora from Getty Images

Csirke negyedek burgonyával

Sült csirke negyedek burgonyával és olajbogyóval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 db Csirke negyedek Hozzáadott
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 3 kanalak Olajok Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • Granulált fokhagyma Hozzáadott
  • 12 Csésze Vizek Hozzáadott
  • 12 Csésze fehérbor Hozzáadott
  • fekete olajbogyó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Szórja meg a csirkedarabokat sóval, borssal, őrölt paprikával és fokhagymagranulátummal.

2. Lépés

Hámozza meg a burgonyát, és szeletelje vagy vágja félbe.

3. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a csirkedarabokat mindkét oldalukon. Ezután vegyük ki őket, és tegyük félre.

4. Lépés

Ugyanebben az olajban süssük meg a felszeletelt burgonyát. Amikor a burgonya kissé megpirult, adjuk hozzá a vizet és a bort, és fedő alatt pároljuk egy ideig.

5. Lépés

Tegyük át az egészet egy tepsibe, és szórjuk meg a csirkedarabokat olajbogyóval.

6. Lépés

Süssük őket körülbelül 35 percig 200°C-on.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új