HIRDETŐ
Forrás: fascinadora from Getty Images
Csirke negyedek burgonyával
Sült csirke negyedek burgonyával és olajbogyóval.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 6 db Csirke negyedek
- 1 kg Burgonya
- 3 kanalak Olajok
- só és bors
- őrölt pirospaprika
- Granulált fokhagyma
- 1⁄2 Csésze Vizek
- 1⁄2 Csésze fehérbor
- fekete olajbogyó
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Szórja meg a csirkedarabokat sóval, borssal, őrölt paprikával és fokhagymagranulátummal.
2. Lépés
Hámozza meg a burgonyát, és szeletelje vagy vágja félbe.
3. Lépés
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a csirkedarabokat mindkét oldalukon. Ezután vegyük ki őket, és tegyük félre.
4. Lépés
Ugyanebben az olajban süssük meg a felszeletelt burgonyát. Amikor a burgonya kissé megpirult, adjuk hozzá a vizet és a bort, és fedő alatt pároljuk egy ideig.
5. Lépés
Tegyük át az egészet egy tepsibe, és szórjuk meg a csirkedarabokat olajbogyóval.
6. Lépés
Süssük őket körülbelül 35 percig 200°C-on.