HIRDETŐ

Csirkepörkölt recept

A szaftos húsdarabok és a gazdag, fűses szósz teszi különlegessé ezt az ételt. A pörköltet általában nokedlivel, rizzsel vagy friss kenyérrel tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g csirkehús (comb vagy felsőcomb) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál piroaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirke darabokat mossuk meg, és ha szükséges, csontozzuk ki.

2. Lépés

A hagymákat apróra vágjuk, és a fokhagymát összezúzzuk.

3. Lépés

Egy lábasban melegítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Pároljuk őket, amíg aranyszínűek lesznek.

4. Lépés

Vegyük le a lábast a tűzről, és szórjuk rá a pirospaprikát és a köményt. Keverjük össze jól.

5. Lépés

Visszatesszük a lábast a tűzre, és adjuk hozzá a csirke darabokat. Forgassuk át őket a fűszeres hagymán, majd szórjuk meg liszttel. Keverjük jól össze.

6. Lépés

Öntsük fel a vizzel, ízesítsük sóval, majd fedjük le a lábast, és főzzük lassú tűzön kb. 45 percig, amíg a hús puha lesz.

7. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új