Csokoládékrémes tarta
Próbáltál már tartat? Ez volt az elsőm. Kakaós tészta, málnalekvár, csokoládékrém, és ruby csokoládé bevonat. Mindez egy könnyebb változatban, kevés cukorral és sütés nélkül.
Hozzávalók
Alap
- 100 g Kevert zabpehely
- 100 g darált dió
- 50 g Kókuszliszt
- 15 g kókuszreszelék
- 10 g kakaó
- 80 g lágyított vaj
- 30 g Méz
- 50 ml víz
Krém
- 200 g Forró csokoládé
- 2 db banánok
- 250 g Finom túró
- málnalekvár
Mártás
- 100 g csokoládé
- 50 ml tej
Eljárás
Keverjük össze az összes hozzávalót és készítsünk belőle egységes masszát. Ezt nyomjuk bele a tarte formába (28 cm átmérőjű) aljára és szélére. Tegyük hűtőbe és készítsük el a krémet.
A serpenyőben felolvasszuk a csokoládét. A banánokat botmixerrel összeturmixoljuk. Azután összekeverjük a csokoládéval. Végül hozzákeverjük a túrót. A krémet még tovább is habosíthatjuk a mixerrel.
A pite alapjára kenjük a málna lekvárt, és rétegezzük a krémmel. Újra elhelyezzük a hűtőben legalább fél órára.
A tejjel teli csokoládét megolvasztjuk a mikrohullámú sütőben, összekeverjük és ráöntjük a krémre. Díszítjük és hűtőben hagyjuk megdermedni, ideális esetben egy éjszakára.