HIRDETŐ

Forrás: varbenov from Getty Images

Cukrozott Meggy Eltevése

Egy hagyományos recept arra, hogyan tegyük el a friss, édes meggyet a hidegebb hónapokra. Az eredmény: finoman édes és savanykás meggy, amely tökéletesen illik például a palacsintákhoz vagy süteményekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 60 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, alaposan mossuk meg a meggyet.

2. Lépés

Távolítsuk el a meggy magját.

3. Lépés

Tegyük a meggyet egy nagy lábosba, adjuk hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat.

4. Lépés

Keverjük össze, majd hagyjuk állni néhány órát, hogy a meggy levet eresszen.

5. Lépés

Ezután tegyük fel a lábost a tűzhelyre, és közepes lángon főzzük a meggyet.

6. Lépés

Főzzük addig, amíg a meggy puha nem lesz, de mégse széteső.

7. Lépés

A főzés befejezésekor vegyük le a lábost a tűzről, és azonnal töltse a forró meggyet steril üvegbe.

8. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.

9. Lépés

A hűlt üvegeket tegyük sötét, hűvös helyre, és hagyjuk ott érni néhány hétig, mielőtt felbontanánk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új