Forrás: varbenov from Getty Images
Cukrozott Meggy Eltevése
Egy hagyományos recept arra, hogyan tegyük el a friss, édes meggyet a hidegebb hónapokra. Az eredmény: finoman édes és savanykás meggy, amely tökéletesen illik például a palacsintákhoz vagy süteményekhez.
Hozzávalók
- 1 kg meggy
- 60 dkg cukor
- 1 ks citrom
Eljárás
Először is, alaposan mossuk meg a meggyet.
Távolítsuk el a meggy magját.
Tegyük a meggyet egy nagy lábosba, adjuk hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat.
Keverjük össze, majd hagyjuk állni néhány órát, hogy a meggy levet eresszen.
Ezután tegyük fel a lábost a tűzhelyre, és közepes lángon főzzük a meggyet.
Főzzük addig, amíg a meggy puha nem lesz, de mégse széteső.
A főzés befejezésekor vegyük le a lábost a tűzről, és azonnal töltse a forró meggyet steril üvegbe.
Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hűlt üvegeket tegyük sötét, hűvös helyre, és hagyjuk ott érni néhány hétig, mielőtt felbontanánk őket.