HIRDETŐ

Forrás: varbenov from Getty Images

Cukrozott Meggy Eltevése

Egy hagyományos recept arra, hogyan tegyük el a friss, édes meggyet a hidegebb hónapokra. Az eredmény: finoman édes és savanykás meggy, amely tökéletesen illik például a palacsintákhoz vagy süteményekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 60 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, alaposan mossuk meg a meggyet.

2. Lépés

Távolítsuk el a meggy magját.

3. Lépés

Tegyük a meggyet egy nagy lábosba, adjuk hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat.

4. Lépés

Keverjük össze, majd hagyjuk állni néhány órát, hogy a meggy levet eresszen.

5. Lépés

Ezután tegyük fel a lábost a tűzhelyre, és közepes lángon főzzük a meggyet.

6. Lépés

Főzzük addig, amíg a meggy puha nem lesz, de mégse széteső.

7. Lépés

A főzés befejezésekor vegyük le a lábost a tűzről, és azonnal töltse a forró meggyet steril üvegbe.

8. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.

9. Lépés

A hűlt üvegeket tegyük sötét, hűvös helyre, és hagyjuk ott érni néhány hétig, mielőtt felbontanánk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek