Forrás: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Darált szelet a sütőből
A kemencében sült darált karaj egyike azoknak az ételeknek, amelyek mindig beválnak nálam. Egyike azoknak az ételeknek, amelyeket akkor készítek, amikor valami finomra vágyom, de nem akarok egész nap a konyhában állni. Tökéletes vacsorának, de gyors ebédnek, szendvicsnek vagy egy baráti partira is.
Hozzávalók
- 500 g Darált hús
- 1 pcs nagy hagyma
- 3 fogak Fokhagyma
- 1 St Tojás
- 3 kanalak Zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kanál Olaj az edény megkenéséhez
Eljárás
Az összes hozzávaló előkészítésével kezdjük. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.
Keverje össze a darált húst, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást és a zsemlemorzsát egy nagy tálban. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és mindent alaposan keverjünk össze.
Az előkészített keverékből formázzon szeleteket. Ne feledje, hogy ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen süljenek meg.
Kenjen ki egy tepsit olajjal, és helyezze rá a szeleteket.
Süssük a sütőben kb. 30 percig 180°C-on.
Tálalja forrón, lehetőleg kedvenc feltétjeivel.