HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Anyusha

Dekadens karamellás iszaptorta karamellás ganache-val

Ez a karamellás iszaptorta karamellás ganache-val minden összejövetelen a közönség kedvence, és az aranyszínű karamell árnyalatai ellenállhatatlan látványt nyújtanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Sártorta:

  • 250 gms Sótlan vaj, kockára vágva Hozzáadott
  • 200 gms Fehér csokoládé, durvára vágva Hozzáadott
  • 330 gms Szilárdan csomagolt barna cukor Hozzáadott
  • 375 ml Víz Hozzáadott
  • 2 EL Arany szirup Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 225 gms Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 65 gms önsütő liszt Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások, felvert tojás Hozzáadott

Karamellás ganache:

  • 200 gms Fehér csokoládé, durvára vágva Hozzáadott
  • 100 ml Sűrített tejszínből Hozzáadott
  • 2 EL Arany szirup Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra. Az évek során rájöttem, hogy a megfelelő hőmérséklet elég jelentős szerepet játszik a desszert tökéletes állagának elérésében. Ne feledje, hogy egy 23 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral béleljen ki.

2. Lépés

Az iszaptortához keverjük össze a vajat, a fehér csokoládét, a cukrot, a vizet, az aranyszirupot és a vaníliakivonatot egy nagy lábosban. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve melegítsük, amíg minden elolvad és a keverék sima lesz. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk 15 percig hűlni. Úgy tapasztaltam, hogy ha hagyjuk rendesen kihűlni, akkor a tojások nem fognak megfőni, amikor legközelebb hozzáadjuk.

3. Lépés

Ha a keverék kihűlt, keverje bele a felvert tojásokat, majd fokozatosan adja hozzá a liszteket, és keverje simára. Öntse a keveréket az előkészített tortaformába, és simítsa el a tetejét. Most az előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, vagy amíg egy nyársat vizsgálva tiszta marad - ne aggódjunk, ha a teteje egy kicsit megrepedezik, ez normális a sártortánál!

4. Lépés

Amíg az iszaptorta pihen, addig elkészítheti a karamellás ganache-t. A fehér csokoládét, a sűrített tejszínt és az aranyszirupot egy hőálló tálban keverjük össze egy lábasban forró víz felett. Addig keverjük, amíg a keverék sima és fényes nem lesz. Ez a karamellás ganache.

5. Lépés

Ha a torta kihűlt, öntse rá a karamellás ganache-t, és hagyja, hogy természetes módon lecsöpögjön az oldalára. A várakozás próbára teheti a türelmét, de megéri kivárni, amíg a ganache megszilárdul, és egy pazar, ínycsiklandó tortát kapunk.

6. Lépés

És voilá, kész a karamellás iszaptorta karamellás ganache-val! Szeleteld fel, tálald fel szeretteidnek, vagy egyszerűen csak kényeztesd magad - akárhogy is, felejthetetlen élvezetben lesz részed! Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új