HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Diótorta főzött krémmel

Klasszikus diós torta a dió szerelmeseinek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Kekstészta

  • 6 db Tojás Hozzáadott
  • 120 g Porcukor Hozzáadott
  • 120 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 50 g darált diófélék Hozzáadott
  • 6 g szódabikarbóna Hozzáadott

Mogyorókrém

  • 400 ml tej Hozzáadott
  • 60 g Arany kobak (por) Hozzáadott
  • 150 g Porcukor Hozzáadott
  • 200 g Hera Hozzáadott
  • 2 darab vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g darált diófélék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A tálban felverjük a tojássárgáját háromnegyed porcukorral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, a habhoz hozzáadjuk a maradék porcukrot.

3. Lépés

A felvert sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és elkeverjük. Végül hozzáadjuk a diókat és finoman beleforgatjuk a habot. A tésztát tortaformába tesszük és körülbelül 40 percig sütjük.

4. Lépés

Míg a tészta sül, készítsük el a tölteléket. A tej, a cukor és az arany kalász megfelelő arányban keverve sűrű pudinggá válik.

5. Lépés

A lehűlt pudinghoz keverjük hozzá azt a keveréket, amit a vajból és cukorból, valamint vaníliából készítettünk. Fokozatosan keverjük, hogy a krém ne csomósodjon meg. Végül adjuk hozzá az őrölt diót.

6. Lépés

Vágjuk szét a piskóta tésztát azonos darabokra, majd kenjük meg a töltelékkel. A tortát díszíthetjük fantáziánk szerint. Hagyjuk megdermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új