HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Diótorta főzött krémmel

Klasszikus diós torta a dió szerelmeseinek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Kekstészta

  • 6 db Tojás Hozzáadott
  • 120 g Porcukor Hozzáadott
  • 120 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 50 g darált diófélék Hozzáadott
  • 6 g szódabikarbóna Hozzáadott

Mogyorókrém

  • 400 ml tej Hozzáadott
  • 60 g Arany kobak (por) Hozzáadott
  • 150 g Porcukor Hozzáadott
  • 200 g Hera Hozzáadott
  • 2 darab vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g darált diófélék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A tálban felverjük a tojássárgáját háromnegyed porcukorral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, a habhoz hozzáadjuk a maradék porcukrot.

3. Lépés

A felvert sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és elkeverjük. Végül hozzáadjuk a diókat és finoman beleforgatjuk a habot. A tésztát tortaformába tesszük és körülbelül 40 percig sütjük.

4. Lépés

Míg a tészta sül, készítsük el a tölteléket. A tej, a cukor és az arany kalász megfelelő arányban keverve sűrű pudinggá válik.

5. Lépés

A lehűlt pudinghoz keverjük hozzá azt a keveréket, amit a vajból és cukorból, valamint vaníliából készítettünk. Fokozatosan keverjük, hogy a krém ne csomósodjon meg. Végül adjuk hozzá az őrölt diót.

6. Lépés

Vágjuk szét a piskóta tésztát azonos darabokra, majd kenjük meg a töltelékkel. A tortát díszíthetjük fantáziánk szerint. Hagyjuk megdermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek