Forrás: pixabay
Diótorta főzött krémmel
Klasszikus diós torta a dió szerelmeseinek.
Hozzávalók
Kekstészta
- 6 db Tojás
- 120 g Porcukor
- 120 g félig durva liszt
- 50 g darált diófélék
- 6 g szódabikarbóna
Mogyorókrém
- 400 ml tej
- 60 g Arany kobak (por)
- 150 g Porcukor
- 200 g Hera
- 2 darab vaníliás cukor
- 200 g darált diófélék
Eljárás
Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tálban felverjük a tojássárgáját háromnegyed porcukorral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, a habhoz hozzáadjuk a maradék porcukrot.
A felvert sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és elkeverjük. Végül hozzáadjuk a diókat és finoman beleforgatjuk a habot. A tésztát tortaformába tesszük és körülbelül 40 percig sütjük.
Míg a tészta sül, készítsük el a tölteléket. A tej, a cukor és az arany kalász megfelelő arányban keverve sűrű pudinggá válik.
A lehűlt pudinghoz keverjük hozzá azt a keveréket, amit a vajból és cukorból, valamint vaníliából készítettünk. Fokozatosan keverjük, hogy a krém ne csomósodjon meg. Végül adjuk hozzá az őrölt diót.
Vágjuk szét a piskóta tésztát azonos darabokra, majd kenjük meg a töltelékkel. A tortát díszíthetjük fantáziánk szerint. Hagyjuk megdermedni.