Forrás: fcafotodigital for iStockPhotos
Ebly serpenyő vegetáriánus (búza rizs)
Néhány éve fedeztem fel ezt a finom Ebly-pan receptet, és azóta is a repertoárom állandó kedvence. Az ebly egy rizshez hasonló búzakészítmény, amely tápláló és ízletes kiegészítője számos ételnek. Friss zöldségekkel és fűszerekkel kombinálva egyszerű, de ízletes kevergetve sült ételeket készíthetünk belőle, amelyeket az egész család imádni fog.
Hozzávalók
- 250 g Ebly
- 2 paprika (piros és sárga)
- 300 g Gombák
- 1 cukkini
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml zöldségleves
- só és bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- Választható: reszelt sajt a tetejére szórni.
Eljárás
Az Ebly serpenyő elkészítéséhez először is főzzük meg az Ebly-t a zöldséglevesben a csomagolás utasításai szerint. Egy gyors tipp: az Ebly főzésekor a rizshez hasonlóan a víznek teljesen fel kell szívnia a szemeket. Tehát főzés után ne öntse le a vizet.
Amíg az Ebly fő, vágja a zöldségeket falatnyi darabokra. Ügyeljünk arra, hogy a darabok ne legyenek túl aprók, különben a serpenyőben pépesre sülhetnek.
Hevítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé és aromássá válik.
Először adjuk hozzá a paprikát és a cukkinit, és süssük körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a gombát, és addig sütjük, amíg az összes zöldség szépen meg nem fő.
Keverje a főtt Ebly-t a serpenyőben lévő zöldségekhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk még néhány percig párolódni, hogy az ízek összeérjenek.
Esetleg most már megszórhatja az edényt reszelt sajttal, és addig párolja, amíg a sajt megolvad.
Biztosíthatom, hogy ez az Ebly serpenyő nemcsak egészséges, hanem nagyon finom is. Tökéletes gyors vacsorának egy hosszú munkanap után, vagy ha csak valami újat szeretnél kipróbálni.