HIRDETŐ

Édes-savanyú Kapros tökfőzelék nyárra4

A kapros tökfőzelék klasszikus magyar étel, amely egyszerű összetevőkből készül és igazi kerti ízélményt nyújt. Az édeskés tök szerkezete tökéletesen illeszkedik a finoman savanyú kapor ízvilágához. Ideális nyári vagy őszi ebéd, amikor is a természetben minden bőségesen rendelkezésre áll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Két fej vöröshagymát és a fokhagymákat apróra felvágjuk.

2. Lépés

Egy nagy, mély serpenyőben olívaolajat melegítünk. Hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, és néhány percig sütjük, amíg üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a sütőtököt, megszórjuk sóval és borssal, majd felöntjük a vízzel és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig.

4. Lépés

Amíg a tök fő, addig összekeverjük a lisztet a tejföllel, hogy sima masszát kapjunk.

5. Lépés

A kaprot apróra vágjuk és a főző tökönkhez adjuk azt, majd az egész masszát besűrítjük a tejfölös liszttel.

6. Lépés

Körülbelül 10 percig főzzük, míg a tök teljesen meg nem puhul és a szósz besűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek