HIRDETŐ

Édes-savanyú Kapros tökfőzelék nyárra4

A kapros tökfőzelék klasszikus magyar étel, amely egyszerű összetevőkből készül és igazi kerti ízélményt nyújt. Az édeskés tök szerkezete tökéletesen illeszkedik a finoman savanyú kapor ízvilágához. Ideális nyári vagy őszi ebéd, amikor is a természetben minden bőségesen rendelkezésre áll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Két fej vöröshagymát és a fokhagymákat apróra felvágjuk.

2. Lépés

Egy nagy, mély serpenyőben olívaolajat melegítünk. Hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, és néhány percig sütjük, amíg üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a sütőtököt, megszórjuk sóval és borssal, majd felöntjük a vízzel és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig.

4. Lépés

Amíg a tök fő, addig összekeverjük a lisztet a tejföllel, hogy sima masszát kapjunk.

5. Lépés

A kaprot apróra vágjuk és a főző tökönkhez adjuk azt, majd az egész masszát besűrítjük a tejfölös liszttel.

6. Lépés

Körülbelül 10 percig főzzük, míg a tök teljesen meg nem puhul és a szósz besűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új