HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egészséges klasszikus Superfood Kale saláta

Ez a saláta igazi energiabomba, és nem csak egy köret, hanem önmagában is teljes értékű étkezés lehet. A friss és egészséges összetevők az ízek és textúrák kellemes keverékét alkotják, és elkészítése mindig is öröm volt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Összetevők:

  • 2 csészék Kelkáposzta levél, megmosva és felaprítva Hozzáadott
  • 1 csésze Quinoa, főtt Hozzáadott
  • 12 csésze áfonya, friss vagy fagyasztott Hozzáadott
  • 12 csésze Gránátalmamag Hozzáadott
  • 1 Kis avokádó, szeletelve Hozzáadott
  • 12 csésze Edamame, főzve Hozzáadott
  • 12 csésze Mandula, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Feta sajt (vegán választás esetén elhagyható) Hozzáadott
  • 14 csésze Chia magból Hozzáadott

Az öntethez:

  • 14 csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL Almaecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Méz vagy juharszirup (vegán választás esetén) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük a kelkáposzta levelek előkészítésével. Úgy tapasztaltam, hogy a kelkáposzta néhány percig tartó masszírozása egy kis olívaolajjal megpuhítja a leveleket és javítja az ízét.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze az előkészített kelkáposztát, a főtt quinoát, az áfonyát, a gránátalmamagot, az avokádószeleteket, az edamame-ot és az apróra vágott mandulát.

3. Lépés

Az öntet elkészítéséhez keverje össze az olívaolajat, az almaecetet, a mézet vagy juharszirupot, a sót és a borsot egy kis fedeles üvegben. Rázza össze, amíg jól össze nem keveredik. Én mindig megkóstolom az öntetet, mielőtt hozzáadom, hogy az ízek egyensúlya megfelelő legyen.

4. Lépés

Az öntetet fokozatosan öntse a salátára, és óvatosan forgassa össze. Vigyázzunk, hogy ne öntsük túl a salátát. Éppen csak annyit akarunk, hogy ízesítse, de ne legyen annyi, hogy elnyomja a többi hozzávalót.

5. Lépés

A saláta tetejére tegyünk feta sajtot és chia magot. Ne feledje, hogy a sajtot kihagyhatja, ha vegánoknak tálalja!

6. Lépés

Azonnal tálaljuk. Ha előre elkészíti, tartsa külön az öntetet, és csak közvetlenül a tálalás előtt adja hozzá, hogy megőrizze a frissességet és a ropogást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új