Forrás: Freepik
Egészséges klasszikus Superfood Kale saláta
Ez a saláta igazi energiabomba, és nem csak egy köret, hanem önmagában is teljes értékű étkezés lehet. A friss és egészséges összetevők az ízek és textúrák kellemes keverékét alkotják, és elkészítése mindig is öröm volt.
Hozzávalók
Összetevők:
- 2 csészék Kelkáposzta levél, megmosva és felaprítva
- 1 csésze Quinoa, főtt
- 1⁄2 csésze áfonya, friss vagy fagyasztott
- 1⁄2 csésze Gránátalmamag
- 1 Kis avokádó, szeletelve
- 1⁄2 csésze Edamame, főzve
- 1⁄2 csésze Mandula, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Feta sajt (vegán választás esetén elhagyható)
- 1⁄4 csésze Chia magból
Az öntethez:
- 1⁄4 csésze extra szűz olívaolaj
- 2 EL Almaecet
- 1 evőkanál Méz vagy juharszirup (vegán választás esetén)
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük a kelkáposzta levelek előkészítésével. Úgy tapasztaltam, hogy a kelkáposzta néhány percig tartó masszírozása egy kis olívaolajjal megpuhítja a leveleket és javítja az ízét.
Egy nagy tálban keverje össze az előkészített kelkáposztát, a főtt quinoát, az áfonyát, a gránátalmamagot, az avokádószeleteket, az edamame-ot és az apróra vágott mandulát.
Az öntet elkészítéséhez keverje össze az olívaolajat, az almaecetet, a mézet vagy juharszirupot, a sót és a borsot egy kis fedeles üvegben. Rázza össze, amíg jól össze nem keveredik. Én mindig megkóstolom az öntetet, mielőtt hozzáadom, hogy az ízek egyensúlya megfelelő legyen.
Az öntetet fokozatosan öntse a salátára, és óvatosan forgassa össze. Vigyázzunk, hogy ne öntsük túl a salátát. Éppen csak annyit akarunk, hogy ízesítse, de ne legyen annyi, hogy elnyomja a többi hozzávalót.
A saláta tetejére tegyünk feta sajtot és chia magot. Ne feledje, hogy a sajtot kihagyhatja, ha vegánoknak tálalja!
Azonnal tálaljuk. Ha előre elkészíti, tartsa külön az öntetet, és csak közvetlenül a tálalás előtt adja hozzá, hogy megőrizze a frissességet és a ropogást.