HIRDETŐ

Egyedi Gluténmentes muffin

Ahányszor csak gluténmentes recept után kutattam, mindig szembesültem azzal a problémával, hogy vagy nem volt elég finom, vagy túl bonyolult volt az elkészítése. Végül kifejlesztettem ezt a gluténmentes muffin receptet, ami mennyei és egyszerű is egyben. Remélem, imádni fogjátok!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 100 g barna cukor Hozzáadott
  • 120 ml olaj Hozzáadott
  • 120 ml tej (laktózmentes, ha szükséges) Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília aroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és készíts elő egy muffin sütőformát papíralátétekkel. A papíralátétek segítségével könnyebb lesz kiemelni a muffinokat a formából.

2. Lépés

Keverd össze a lisztet, a gluténmentes sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban.

3. Lépés

Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a cukrot, olajat, tejet és a vaníliát. Itt az a trükk, hogy lépésenként add hozzá az összetevőket, így a muffin jobban összeáll.

4. Lépés

Fokozatosan add hozzá a száraz keveréket a tojásos keverékhez, óvatosan keverd össze. Ne keverd túl, mert azzal tönkreteheted a muffin textúráját.

5. Lépés

Oszd el a tésztát a muffin formákban, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

6. Lépés

Ha szereted, a muffinokat fel lehet díszíteni porcukorral, mázzal, vagy akár gyümölccsel is.

7. Lépés

Miután megsültek, hagyd őket a formában 5 percig, majd helyezd őket sütőrácsra teljesen kihűlni. Így nem lesznek nyirkosak.

8. Lépés

A muffinokat légmentesen zárható dobozban tárold, így 3-4 napig is frissek maradnak!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új