Egyedi Gluténmentes muffin
Ahányszor csak gluténmentes recept után kutattam, mindig szembesültem azzal a problémával, hogy vagy nem volt elég finom, vagy túl bonyolult volt az elkészítése. Végül kifejlesztettem ezt a gluténmentes muffin receptet, ami mennyei és egyszerű is egyben. Remélem, imádni fogjátok!
Hozzávalók
- 200 g gluténmentes liszt
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1⁄4 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄4 teáskanál só
- 2 nagy tojás
- 100 g barna cukor
- 120 ml olaj
- 120 ml tej (laktózmentes, ha szükséges)
- 1 teáskanál vanília aroma
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és készíts elő egy muffin sütőformát papíralátétekkel. A papíralátétek segítségével könnyebb lesz kiemelni a muffinokat a formából.
Keverd össze a lisztet, a gluténmentes sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a cukrot, olajat, tejet és a vaníliát. Itt az a trükk, hogy lépésenként add hozzá az összetevőket, így a muffin jobban összeáll.
Fokozatosan add hozzá a száraz keveréket a tojásos keverékhez, óvatosan keverd össze. Ne keverd túl, mert azzal tönkreteheted a muffin textúráját.
Oszd el a tésztát a muffin formákban, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük.
Ha szereted, a muffinokat fel lehet díszíteni porcukorral, mázzal, vagy akár gyümölccsel is.
Miután megsültek, hagyd őket a formában 5 percig, majd helyezd őket sütőrácsra teljesen kihűlni. Így nem lesznek nyirkosak.
A muffinokat légmentesen zárható dobozban tárold, így 3-4 napig is frissek maradnak!