Forrás: Pixabay : M.studio
Egyszerű fahéjas piskóta
Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 250 g cukor
- 4 Tojás
- 400 g liszt
- 2 Teáskanál szódabikarbóna
- 1 Pinch só
- 200 ml tej
- 4 Teáskanál Fahéj
- 50 g porcukor
Eljárás
A fahéjas torta receptjének megsütéséhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra felső/alsó hőfokra, és kenjünk ki egy tortaformát vajjal.
Egy közepes méretű tálban kézi mixerrel krémesre verjük a megpuhított vajat és a cukrot. Érdemes még néhány percig kevergetni, hogy igazán szép, habos keveréket kapjunk.
Ezután egyenként keverje bele a tojásokat. Várjon, amíg minden egyes tojás teljesen belekeveredik a keverékbe, mielőtt hozzáadná a következőt. Ez segíteni fog abban, hogy a süteményed később szépen megemelkedjen.
Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a sót és két teáskanál fahéjat. Ezután ezt a keveréket a tejjel felváltva adjuk a vaj-cukor-tojás keverékhez, és jól keverjük össze. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert ettől a sütemény sűrű és nehéz lesz, mi pedig azt szeretnénk, ha szép habos lenne.
Öntse a tésztát az előkészített formába, és előmelegített sütőben süsse kb. 40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ha a torta szélei megbarnulnak, és a fogpiszkáló tisztán jön ki, a torta tökéletes!
Hagyjuk a fahéjas süteményt kihűlni, majd szórjuk meg a maradék fahéj és porcukor keverékével. Vágja fel, és élvezze kávéval vagy teával.