HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : M.studio

Egyszerű fahéjas piskóta

Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 400 g liszt Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 4 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A fahéjas torta receptjének megsütéséhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra felső/alsó hőfokra, és kenjünk ki egy tortaformát vajjal.

2. Lépés

Egy közepes méretű tálban kézi mixerrel krémesre verjük a megpuhított vajat és a cukrot. Érdemes még néhány percig kevergetni, hogy igazán szép, habos keveréket kapjunk.

3. Lépés

Ezután egyenként keverje bele a tojásokat. Várjon, amíg minden egyes tojás teljesen belekeveredik a keverékbe, mielőtt hozzáadná a következőt. Ez segíteni fog abban, hogy a süteményed később szépen megemelkedjen.

4. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a sót és két teáskanál fahéjat. Ezután ezt a keveréket a tejjel felváltva adjuk a vaj-cukor-tojás keverékhez, és jól keverjük össze. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert ettől a sütemény sűrű és nehéz lesz, mi pedig azt szeretnénk, ha szép habos lenne.

5. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és előmelegített sütőben süsse kb. 40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ha a torta szélei megbarnulnak, és a fogpiszkáló tisztán jön ki, a torta tökéletes!

6. Lépés

Hagyjuk a fahéjas süteményt kihűlni, majd szórjuk meg a maradék fahéj és porcukor keverékével. Vágja fel, és élvezze kávéval vagy teával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új