HIRDETŐ

Egyszerű meggyes sütemény

Az édes, piskótaszerű sütemény tetején gazdagon helyezkedik el a savanykás meggy. A süti nemcsak finom, de dekoratív is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

A tésztához:

  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 12 bögre porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 12 bögre hideg vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál hideg víz Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 12 bögre cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál tej Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott

A tetejére:

  • 400 g magozott meggy Hozzáadott
  • 14 bögre porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és egy robotgéppel lenyomkodjuk a a liszttel, amíg a tészta morzsás lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a tojást és a vizet, és összegyúrjuk, amíg összeáll egy rugalmas tészta.

4. Lépés

Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát egy kb. 28 cm átmérőjű tortaformába, és a tészta alsó részét megszurkáljuk.

5. Lépés

Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, vagy amíg az alja enyhén aranybarna színű lesz.

6. Lépés

Közben elkészítjük a krémet. A zselatint a tejben felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

7. Lépés

A mascarpone sajtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a hűtött zselatint egy tálba tesszük, és simára keverjük.

8. Lépés

A süteményformába öntjük és a hűtőbe tesszük.

9. Lépés

A meggyet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a rummal.

10. Lépés

Egy serpenyőben felforraljuk a meggyízt, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

11. Lépés

A süteményt kivesszük a hűtőből, és a tetejére simítjuk a meggyet.

12. Lépés

Visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém és a meggy szilárdodjon.

13. Lépés

Szeletekre vágjuk, ízlés szerint tejszínhab tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új