Forrás: Pixabay
Egyszerű padlizsánkrém recept
Baba ganoush, avagy padlizsánkrém! Egy repek mártogatós pitához, vagy egyéb snack-ekhez, ha valami egészséges parti ételre lenne szükség.
Hozzávalók
- 900 g padlizsán
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál tahini szezámpaszta
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1⁄2 teáskanál őrölt kömény
- 1 citrom leve
- só és cayenne bors ízlés szerint
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat szurkáljuk meg egy villával, vágjuk őket hosszában félbe, és kenjük be olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és puhára sütjük, körülbelül 35-40 perc alatt. Végül vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 15 percig.
A sült padlizsánok belsejét kikaparjuk, és pépesítjük.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a maradék olívaolajat, a tahinit, a köményt, a citromlevet, a sót és a cayenne borsot. Keverjük simára, és hűtsük le.
Tálalásnál tovább ízesíthető citromlével, sóval, cayenne borssal. Olivaolajjal megcsorgatva és petrezselyemmel megszórva lesz igazán mutatós.