HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű padlizsánkrém recept

Baba ganoush, avagy padlizsánkrém! Egy repek mártogatós pitához, vagy egyéb snack-ekhez, ha valami egészséges parti ételre lenne szükség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 900 g padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál tahini szezámpaszta Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só és cayenne bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat szurkáljuk meg egy villával, vágjuk őket hosszában félbe, és kenjük be olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és puhára sütjük, körülbelül 35-40 perc alatt. Végül vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 15 percig.

2. Lépés

A sült padlizsánok belsejét kikaparjuk, és pépesítjük.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a maradék olívaolajat, a tahinit, a köményt, a citromlevet, a sót és a cayenne borsot. Keverjük simára, és hűtsük le.

4. Lépés

Tálalásnál tovább ízesíthető citromlével, sóval, cayenne borssal. Olivaolajjal megcsorgatva és petrezselyemmel megszórva lesz igazán mutatós.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek