HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű padlizsánkrém recept

Baba ganoush, avagy padlizsánkrém! Egy repek mártogatós pitához, vagy egyéb snack-ekhez, ha valami egészséges parti ételre lenne szükség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 900 g padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál tahini szezámpaszta Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só és cayenne bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat szurkáljuk meg egy villával, vágjuk őket hosszában félbe, és kenjük be olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és puhára sütjük, körülbelül 35-40 perc alatt. Végül vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 15 percig.

2. Lépés

A sült padlizsánok belsejét kikaparjuk, és pépesítjük.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a maradék olívaolajat, a tahinit, a köményt, a citromlevet, a sót és a cayenne borsot. Keverjük simára, és hűtsük le.

4. Lépés

Tálalásnál tovább ízesíthető citromlével, sóval, cayenne borssal. Olivaolajjal megcsorgatva és petrezselyemmel megszórva lesz igazán mutatós.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új