HIRDETŐ

Forrás: Luiz Ribeiro for Freepik

Egyszerűen elkészített vörösboros szósz

Egy aromás, mélyvörös szósz, ami tökéletesen illik különböző húsételekhez. Ez a vörösboros szósz biztosan elállítja a vendégei lélegzetét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kis Finomra aprított hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Lista Babér Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A vörösboros szósz elkészítéséhez melegítse fel az olívaolajat egy mély serpenyőben vagy közepes méretű fazékban közepes hőmérsékleten.

2. Lépés

Adj hozzá az hagymát, és főzze körülbelül 5 percig, amíg megpuhul és elkezd barnulni.

3. Lépés

Adja hozzá a paradicsompürét és főzze további 2 percig.

4. Lépés

Öntse bele a bort, és hagyja felforrni. Csökkentse a hőt, és hagyja a bort kb. 10 percig forralni, amíg a fele nem lesz.

5. Lépés

Adja hozzá a levest, a kakukkfűt, a babérlevelet, a sót és a borsot. Főzze a szószt 15 percig.

6. Lépés

Vegye ki a kakukkfűt és a babérlevelet. Használjon botmixert vagy szitát a mártás pürésítéséhez és simításához.

7. Lépés

Ha szükséges, tovább csökkentse a vörösboros szószt, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ízesítse további sóval és borssal, ha szükséges. Ezt a mártást bármilyen ételhez tálalhatja, a legjobban a vörösboros szósz illik a húsokhoz, mint például a steak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek