Forrás: Luiz Ribeiro for Freepik
Egyszerűen elkészített vörösboros szósz
Egy aromás, mélyvörös szósz, ami tökéletesen illik különböző húsételekhez. Ez a vörösboros szósz biztosan elállítja a vendégei lélegzetét.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis Finomra aprított hagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 500 ml vörösbor
- 500 ml marhahúsleves
- 2 Csokor Kakukkfű
- 1 Lista Babér
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
Eljárás
A vörösboros szósz elkészítéséhez melegítse fel az olívaolajat egy mély serpenyőben vagy közepes méretű fazékban közepes hőmérsékleten.
Adj hozzá az hagymát, és főzze körülbelül 5 percig, amíg megpuhul és elkezd barnulni.
Adja hozzá a paradicsompürét és főzze további 2 percig.
Öntse bele a bort, és hagyja felforrni. Csökkentse a hőt, és hagyja a bort kb. 10 percig forralni, amíg a fele nem lesz.
Adja hozzá a levest, a kakukkfűt, a babérlevelet, a sót és a borsot. Főzze a szószt 15 percig.
Vegye ki a kakukkfűt és a babérlevelet. Használjon botmixert vagy szitát a mártás pürésítéséhez és simításához.
Ha szükséges, tovább csökkentse a vörösboros szószt, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ízesítse további sóval és borssal, ha szükséges. Ezt a mártást bármilyen ételhez tálalhatja, a legjobban a vörösboros szósz illik a húsokhoz, mint például a steak.