HIRDETŐ

Forrás: Luiz Ribeiro for Freepik

Egyszerűen elkészített vörösboros szósz

Egy aromás, mélyvörös szósz, ami tökéletesen illik különböző húsételekhez. Ez a vörösboros szósz biztosan elállítja a vendégei lélegzetét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kis Finomra aprított hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Lista Babér Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A vörösboros szósz elkészítéséhez melegítse fel az olívaolajat egy mély serpenyőben vagy közepes méretű fazékban közepes hőmérsékleten.

2. Lépés

Adj hozzá az hagymát, és főzze körülbelül 5 percig, amíg megpuhul és elkezd barnulni.

3. Lépés

Adja hozzá a paradicsompürét és főzze további 2 percig.

4. Lépés

Öntse bele a bort, és hagyja felforrni. Csökkentse a hőt, és hagyja a bort kb. 10 percig forralni, amíg a fele nem lesz.

5. Lépés

Adja hozzá a levest, a kakukkfűt, a babérlevelet, a sót és a borsot. Főzze a szószt 15 percig.

6. Lépés

Vegye ki a kakukkfűt és a babérlevelet. Használjon botmixert vagy szitát a mártás pürésítéséhez és simításához.

7. Lépés

Ha szükséges, tovább csökkentse a vörösboros szószt, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ízesítse további sóval és borssal, ha szükséges. Ezt a mártást bármilyen ételhez tálalhatja, a legjobban a vörösboros szósz illik a húsokhoz, mint például a steak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új