HIRDETŐ

Forrás: enlightenedmedia2 from Canva

Élesztős búzakenyér

Házi élesztős búzakenyér. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a végeredmény haza ízű és illatú lesz. Ha magunk sütjük a kenyerünket, teljes ellenőrzésünk van azon, hogy mi kerül bele. Az élesztős kenyér alapja minden konyhának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 30 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 Csésze melegvíz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Egy kis edényben oldja fel az élesztőt meleg vízben, adjon hozzá cukrot és hagyja 15 percig, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni.

2. Lépés

A nagy tálban keverje össze a lisztet a sóval. Adj hozzá aktív élesztőt. Gyúrd össze a tésztát, amíg egyneművé nem válik. Ha sikerült, takard le a tálat egy ronggyal és hagyd melegen egy órán át.

3. Lépés

Ez idő után a tészta meg kéne dupláznia a térfogatát. Dolgozd át újra kb. 5 percig, majd formálj belőle cipót. Tedd a tésztát zsírozott kenyerforma vagy sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Lépés

Fedje be a formát egy konyharuhával, és hagyja további 30 percre. Ez alatt az idő alatt a tészta újra meg kell nőnie.

5. Lépés

Melegítse elő a sütőt 220°C-ra és süssön kenyeret 30-35 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. A sütés után vegye ki a kenyeret a formából és hagyja hűlni egy rácsra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új