HIRDETŐ
Epres muffin egyszerűen

Epres muffin egyszerűen

Szuperpuha, finom és tele friss gyümölccsel. A legjobb eper muffinok, amelyek a második napon is fantasztikusak!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Gyakran

  • 200 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 50 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 250 g Cukorkristály Hozzáadott
  • 112 dl tej Hozzáadott
  • 12 dl olaj Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 2 TK sütőpor Hozzáadott
  • 12 TK Hozzáadott

Ezen kívül

  • friss eper Hozzáadott
  • Egy kis porcukor Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • egy kicsit cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, a nedveseket egy másikba. Ezután mindent összekeverünk, és sima, sűrűbb tésztát kapunk. A tésztát papír serpenyőkbe öntjük, de csak félig. Most adjunk hozzá epret, amit először cukorba áztatunk. Végül hozzáadjuk a maradék tésztát a kosarakhoz. 190°C-on sütjük a muffinokat 20 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni a sütést követően.

2. Lépés

Öntsünk fel 2dl tejet egy kevés cukorral, és áztassuk be a muffinokat. Áztassuk a hideg muffinokat a forró tejbe kb. 5-6 másodpercig, számítsuk 🙂 Végül hagyjuk a muffinokat állni legalább 2-3 órát, de nyugodtan lehet akár 7-8 óráig is. Őszintén szólva, a legjobbak a következő napon, így előző nap is megsütheti őket 🙂

3. Lépés

Ezek azok a muffinok, amiket ismerek és rendszeresen sütök. A rövid tejbe áztatás nemcsak az íz növelésében segít, hanem főleg a puhaságukban. Azt hiszem, ha egyszer kipróbálod ezen muffinok ízét, már nem fogsz másképpen sütni 🙂 Otthon többféle muffint is sütök, és a tejbe áztatás már szabályszerűen megvan. Jó étvágyat kívánok!

Epres muffin egyszerűen - előkészítő lépés 1
4. Lépés

További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új