Epres muffin egyszerűen
Szuperpuha, finom és tele friss gyümölccsel. A legjobb eper muffinok, amelyek a második napon is fantasztikusak!
Hozzávalók
Gyakran
- 200 g sima liszt speciális
- 50 g félig durva liszt
- 250 g Cukorkristály
- 11⁄2 dl tej
- 1⁄2 dl olaj
- 2 db tojás
- 2 TK sütőpor
- 1⁄2 TK Só
Ezen kívül
- friss eper
- Egy kis porcukor
- 200 ml tej
- egy kicsit cukor
Eljárás
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, a nedveseket egy másikba. Ezután mindent összekeverünk, és sima, sűrűbb tésztát kapunk. A tésztát papír serpenyőkbe öntjük, de csak félig. Most adjunk hozzá epret, amit először cukorba áztatunk. Végül hozzáadjuk a maradék tésztát a kosarakhoz. 190°C-on sütjük a muffinokat 20 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni a sütést követően.
Öntsünk fel 2dl tejet egy kevés cukorral, és áztassuk be a muffinokat. Áztassuk a hideg muffinokat a forró tejbe kb. 5-6 másodpercig, számítsuk 🙂 Végül hagyjuk a muffinokat állni legalább 2-3 órát, de nyugodtan lehet akár 7-8 óráig is. Őszintén szólva, a legjobbak a következő napon, így előző nap is megsütheti őket 🙂
Ezek azok a muffinok, amiket ismerek és rendszeresen sütök. A rövid tejbe áztatás nemcsak az íz növelésében segít, hanem főleg a puhaságukban. Azt hiszem, ha egyszer kipróbálod ezen muffinok ízét, már nem fogsz másképpen sütni 🙂 Otthon többféle muffint is sütök, és a tejbe áztatás már szabályszerűen megvan. Jó étvágyat kívánok!
További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on