Epres torta zselatinnal és túróval
Friss nyári epres sütemény túróval és zselatinnal.
Hozzávalók
Tészta:
- 2 ks Tojás
- 100 g Búzadara cukor
- Csipet só
- 100 g önserkentő liszt
- 30 ml langyos víz
Túrótöltelék:
- 400 g Finom túró
- 200 g tejszínhab
- 75 g porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 Zselatin
- 45 ml víz
Zselé:
- 1 Zselatin
- 250 ml víz
- 45 g cukor
- 1 drop vörös festék
Gyümölcs:
- 300 g Friss eper
Eljárás
Egy konyhai robotgépben először az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Adjunk hozzá egy csipet sót és vizet. Jól verjük fel, legfeljebb 15 percig.
Forrás: Youtube
Óvatosan, apránként keverjük bele a lisztet a felvert keverékbe. Öntsük az előkészített tésztát egy kerek tortaformába, és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük.
Forrás: Youtube
Egy tálban keverjük össze a túrót a tejszínhabbal. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, és készítsük el a krémsajtos töltelék alapját.
Forrás: Youtube
Egy lábasban készítsük el a zselatint az utasítás szerint vízben. Tegyen egy kevés tölteléket az előkészített zselatinba, és keverje bele. Ezután öntse ezt a keveréket a sajttortatöltelékhez, és keverje össze.
Forrás: Youtube
Tegyük a tölteléket a megsült tésztára. Tegyük bele a megmosott és megszárított epret.
Forrás: Youtube
Utolsóként a torta tetejére készítjük el a zselét. Egy lábasban melegítsünk vizet, tegyük bele a cukrot, és hagyjuk feloldódni. Adjuk hozzá a színezéket és a zselatint. Öntsük a kissé kihűlt zselatint a tortára. Hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben.
Forrás: Youtube