HIRDETŐ

Forrás: freepik

Eszterházy tokány

Az Eszterházy tokány egy magyar húsból készült, krémes, erős tüzön gyorsan elkészülő étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 Gram sertéscomb vagy szűzpecsenye Hozzáadott
  • 3 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 fehér hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 5 dl tejföl Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst vékony csíkokra vágjuk, majd megpároljuk a finomra vágott hagymával és az összezúzott fokhagymával az olajon.

2. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót és borsot a húshoz, majd felöntjük a fehérborral.

3. Lépés

Kis lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.

4. Lépés

A tejfölt belekeverjük a tokányba, majd addig melegítjük, míg a tejföl teljesen fel nem olvad. Fontos, hogy a tejföl hozzáadása után már ne forraljuk a tokányt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új