HIRDETŐ

Extra csokis húsvéti babka

Egy különlegesen finom kalács, ami tökéletes a húsvéti ünnepi asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 55 dkg liszt Hozzáadott
  • 7 dkg cukor Hozzáadott
  • 1.2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 3 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott

Töltelékhez

  • 15 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 12 dkg vaj Hozzáadott
  • 4 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 3 dkg keserű kakaópor Hozzáadott
  • 10 dkg kandírozott narancshéj Hozzáadott

Sziruphoz

  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A tésztához előző este robotgép segítségével összekeverjük a lisztet, cukrot, tejben felfuttatott élesztőt, sót, citrom héját és a tojásokat.

2. Lépés

Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a vajat is. Ebből bucit formázunk és egy kiolajozott tálbanéjszakára a hűtőbe tesszük.

3. Lépés

A csokis töltelékhez vígőz segítségével felolvasztjuk a csokit és a vajat. Majd porcukorral, sóval és kakaóporral masszává keverjük.

4. Lépés

A hűtőből kivett kelt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik adagot téglalapra nyújtjuk. Ezt megkenjük a csokis töltelék felével és megszórjuk a narancshéjjal.

5. Lépés

Egyik oldalról szorosan feltekerjük, és éles késsel félbevágjuk. A töltelékkel felfelé szorosan összefonjuk a kalács 2 szárát.

6. Lépés

Ezt áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyér formába. Ugyanígy összeállítjuk a másik adagot is.

7. Lépés

1 órás kelesztés után a 190 fokon előmelegített sütőben kb. 30 percig készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új