HIRDETŐ
Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel

Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel

A legjobb fahéjas csiga, amit valaha ettem. Puha tészta, sok töltelék és kiváló krémes öntet. Gyermekeim és az egész család imádja ezeket a rendkívüli darázsfészkeket. A kalácsok néhány órán belül eltűnnek a tepsiről, mert egy darab nem elég!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
11

A tésztához

  • 600 g búza finomliszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál sót Hozzáadott
  • 21 g friss élesztő Hozzáadott
  • 350 ml kb tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

A töltelékhez

  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g nádcukor Hozzáadott
  • 4 ek fahéj kupacskanál Hozzáadott
  • 1 vaníliás cukor Hozzáadott

Az öntethez

  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 150 g tejföl 12 Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A felsorolt ​​hozzávalókból olyan tésztát készítünk, ami már elválik a táltól. A tésztából cipót formázunk, és 30-40 percig kelesztjük.

2. Lépés

A töltelékhez keverjük össze a puha vajat, a nád- és vaníliás cukrot és a fahéjat. A tölteléket egyelőre félretesszük.

3. Lépés

Amikor a tészta megkelt, nagy kör alakúra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük a tésztára, és csak könnyedén tekercsre forgatjuk. Végül 11 részre vágjuk, 2 ujjnyi vastagon. A csigákat kivajazott tepsire tesszük, és 25-30 percig kelesztjük.

4. Lépés

A megkelt csigákat a kivajazott sütőbe tesszük, amit 180 °C-ra előmelegítettünk 25 percre és megsütjük. Hagyja kihűlni a pékárut, de nem teljesen hidegre.

Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel - előkészítő lépés 1
5. Lépés

A tejfölös öntethez/ mázhoz a puha vajat, a szobahőmérsékletű 12%os tejfölt és a cukrot egy mély edénybe tesszük. Az egészet botmixerrel keverjük össze. Hab állagot kell kapnia. Ezután a csigákra csak rákenjük a mázat, és már nassolhatunk is ;-) Én személyesen a kenés után 2-3 órát szoktam állni hagyni fogyasztás előtt. Így az öntet egy kicsit megüllepszik rajta.

Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Ezek a kalácsok tényleg fantasztikusak, nagyon ajánlom! A tészta puha és könnyű, tele van csodálatos fahéjas ízzel, ami teljesen és kivételesen jól illik a krémes tejfölös mázhoz. Még sütemény hejett is nyugodtan felkínálhatjuk a vendégeknek!!! Jó étvágyat!

7. Lépés

Még több finom receptet tőlem találsz a blogomon is, vagy a Youtube csatornámon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek