HIRDETŐ
Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel

Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel

A legjobb fahéjas csiga, amit valaha ettem. Puha tészta, sok töltelék és kiváló krémes öntet. Gyermekeim és az egész család imádja ezeket a rendkívüli darázsfészkeket. A kalácsok néhány órán belül eltűnnek a tepsiről, mert egy darab nem elég!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
11

A tésztához

  • 600 g búza finomliszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál sót Hozzáadott
  • 21 g friss élesztő Hozzáadott
  • 350 ml kb tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

A töltelékhez

  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g nádcukor Hozzáadott
  • 4 ek fahéj kupacskanál Hozzáadott
  • 1 vaníliás cukor Hozzáadott

Az öntethez

  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 150 g tejföl 12 Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A felsorolt ​​hozzávalókból olyan tésztát készítünk, ami már elválik a táltól. A tésztából cipót formázunk, és 30-40 percig kelesztjük.

2. Lépés

A töltelékhez keverjük össze a puha vajat, a nád- és vaníliás cukrot és a fahéjat. A tölteléket egyelőre félretesszük.

3. Lépés

Amikor a tészta megkelt, nagy kör alakúra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük a tésztára, és csak könnyedén tekercsre forgatjuk. Végül 11 részre vágjuk, 2 ujjnyi vastagon. A csigákat kivajazott tepsire tesszük, és 25-30 percig kelesztjük.

4. Lépés

A megkelt csigákat a kivajazott sütőbe tesszük, amit 180 °C-ra előmelegítettünk 25 percre és megsütjük. Hagyja kihűlni a pékárut, de nem teljesen hidegre.

Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel - előkészítő lépés 1
5. Lépés

A tejfölös öntethez/ mázhoz a puha vajat, a szobahőmérsékletű 12%os tejfölt és a cukrot egy mély edénybe tesszük. Az egészet botmixerrel keverjük össze. Hab állagot kell kapnia. Ezután a csigákra csak rákenjük a mázat, és már nassolhatunk is ;-) Én személyesen a kenés után 2-3 órát szoktam állni hagyni fogyasztás előtt. Így az öntet egy kicsit megüllepszik rajta.

Fantasztikus fahéjas csiga tejfölös öntettel - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Ezek a kalácsok tényleg fantasztikusak, nagyon ajánlom! A tészta puha és könnyű, tele van csodálatos fahéjas ízzel, ami teljesen és kivételesen jól illik a krémes tejfölös mázhoz. Még sütemény hejett is nyugodtan felkínálhatjuk a vendégeknek!!! Jó étvágyat!

7. Lépés

Még több finom receptet tőlem találsz a blogomon is, vagy a Youtube csatornámon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új