HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Farsangi fánk
Ideje szembe benni a szokásokkal! Fánkot nem csak a farsang időszakában készíthetünk. Tökéletes lesz mint party étel az év bármely szakában.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
25
- 250 g langyos tej
- 1 kiskanál kristálycukor
- 1⁄2 kocka friss élesztő
- 500 g sima liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipetnyi só
- 3 ks tojássárgája
- 50 g puha vaj
HIRDETŐ
Eljárás
125 perc.
1. Lépés
Egy kis tálban összekverjük a langyos tejet és egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. Lépés
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a 3 evőkanál cukorral és a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt és hozzáadjuk a tojássárgáját. Gyúrás közben beledolgozzuk a puha vajat is.
3. Lépés
Amikor sikerült a tésztadagasztás, rakjuk át egy munkafelületre, gyúrjuk át, takarjuk le, és kelesszük 60 percig.
4. Lépés
A megkelt tésztát nyújtsuk ki 2-3 cm vastagságúra, és szaggassuk ki. Ezután is ajánlott letakarva pihentetni őket.
5. Lépés
Végül pedig elegendő mennyiségű olajban kisütjük.