HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Farsangi fánk

Ideje szembe benni a szokásokkal! Fánkot nem csak a farsang időszakában készíthetünk. Tökéletes lesz mint party étel az év bármely szakában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 250 g langyos tej Hozzáadott
  • 1 kiskanál kristálycukor Hozzáadott
  • 12 kocka friss élesztő Hozzáadott
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipetnyi só Hozzáadott
  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 50 g puha vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

125 perc.
1. Lépés

Egy kis tálban összekverjük a langyos tejet és egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a 3 evőkanál cukorral és a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt és hozzáadjuk a tojássárgáját. Gyúrás közben beledolgozzuk a puha vajat is.

3. Lépés

Amikor sikerült a tésztadagasztás, rakjuk át egy munkafelületre, gyúrjuk át, takarjuk le, és kelesszük 60 percig.

4. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki 2-3 cm vastagságúra, és szaggassuk ki. Ezután is ajánlott letakarva pihentetni őket.

5. Lépés

Végül pedig elegendő mennyiségű olajban kisütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új