HIRDETŐ

Finom Házi túró és tejföl

Ezt a receptet többször elkészítettem már, abszolút biztosan működik és finom lett az eredmény. A hozzávalóknál és a mennyiségeknél lehet variálni végeredmény függvényében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 6 l tejpohár Hozzáadott
  • 200 ml friss citromlé Hozzáadott
  • Szűrőruhára, szűrőedényre és tálra lesz szükség Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Első lépésként a tejet melegítsd fel a citromlé hozzáadásáig. Kezdd el lassan melegíteni a tejet nagy fazékban. A tapasztalataim alapján ajánlott lassú tüzön melegíteni, hogy ne égjen oda vagy ne képződjenek túl nagy tejhabok.

2. Lépés

Amikor a tej eléri a 80-85 fokot, add hozzá a citromlevet. Keverd el egy fakanállal, majd hagyd 10-15 percig állni, hogy a sav segítségével a tej megaludjon és a szilárd részek leváljanak a savóval.

3. Lépés

Az alvadás után szűrd át a tejet szűrőruhán. Ez eltarthat egy ideig, türelemmel kell lenni, mert a minőségi túrónak és tejfölnek ideje kell, hogy lecsepegjen.

4. Lépés

Az alvadékot tedd át a szűrőruhába, és hagyd állni 1-2 napig, hogy a felesleges nedvesség ki tudjon csepegni és ezáltal képződjön a túró és a tejföl.

5. Lépés

Miután lecsepegett, a túrót tedd bele egy edénybe, és már fogyasztható is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új