HIRDETŐ

Finom Házi túró és tejföl

Ezt a receptet többször elkészítettem már, abszolút biztosan működik és finom lett az eredmény. A hozzávalóknál és a mennyiségeknél lehet variálni végeredmény függvényében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 6 l tejpohár Hozzáadott
  • 200 ml friss citromlé Hozzáadott
  • Szűrőruhára, szűrőedényre és tálra lesz szükség Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Első lépésként a tejet melegítsd fel a citromlé hozzáadásáig. Kezdd el lassan melegíteni a tejet nagy fazékban. A tapasztalataim alapján ajánlott lassú tüzön melegíteni, hogy ne égjen oda vagy ne képződjenek túl nagy tejhabok.

2. Lépés

Amikor a tej eléri a 80-85 fokot, add hozzá a citromlevet. Keverd el egy fakanállal, majd hagyd 10-15 percig állni, hogy a sav segítségével a tej megaludjon és a szilárd részek leváljanak a savóval.

3. Lépés

Az alvadás után szűrd át a tejet szűrőruhán. Ez eltarthat egy ideig, türelemmel kell lenni, mert a minőségi túrónak és tejfölnek ideje kell, hogy lecsepegjen.

4. Lépés

Az alvadékot tedd át a szűrőruhába, és hagyd állni 1-2 napig, hogy a felesleges nedvesség ki tudjon csepegni és ezáltal képződjön a túró és a tejföl.

5. Lépés

Miután lecsepegett, a túrót tedd bele egy edénybe, és már fogyasztható is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek