HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Fish and chips gesztenyés remuláddal

Tradicionális angol finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

A chipsburgonyához

  • 400 g sütni való krumpli Hozzáadott
  • a bő étolaj sütéshez Hozzáadott

A remuládhoz

  • 100 g tejföl Hozzáadott
  • 70 g majonéz Hozzáadott
  • 1 tk Mustár Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 mk porcukor Hozzáadott
  • 60 g sült gesztenye Hozzáadott
  • csokor Petrezselyem Hozzáadott

A halhoz

  • 500 g szürkeharcsa filé Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 120 g finomliszt Hozzáadott
  • 7 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 20 g Keményítő Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 150 ml sör Hozzáadott

A friss salátához

  • 14 ks fodros saláta Hozzáadott
  • 14 ks kígyóuborka Hozzáadott
  • 8 ks koktélparadicsom Hozzáadott
  • 14 ks répa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyát kb. 3 mm vastagságúra szeleteljük és beletesszük a 180 fokos olajba. Kb. 3 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat és betesszük a 120 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. (Ettől lesz extra ropogós a krumpli.)

2. Lépés

A remuládhoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, a porcukrot, majd belekeverjük a durvára vágott gesztenyét és a finomra vágott petrezselymet is.

3. Lépés

A halat 3-4 centis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 50 g liszttel. Egy tálba öntjük a maradék lisztet, a sütőport, a keményítőt, a tojást, és fokozatosan hozzáadjuk a sört is, amit egy habverő segítségével keverünk hozzá. A tésztát csomómentesre keverjük, majd megforgatjuk benne a halszeleteket, amiket aztán a krumpli olajában kisütünk. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a halszeleteket és leitatjuk róluk a felesleges olajat.

4. Lépés

Tálaláskor a tányérra helyezzük a salátaleveleket, a karikázott, majd felezett uborkát, a szintén karikára vágott paradicsomot és a gyufaszálra vágott répát, majd jöhet a ropogósra sült krumpli és a hal, amit a remuláddal teszünk igazán különlegessé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új