Forrás: Youtube
Fish and chips gesztenyés remuláddal
Tradicionális angol finomság.
Hozzávalók
A chipsburgonyához
- 400 g sütni való krumpli
- a bő étolaj sütéshez
A remuládhoz
- 100 g tejföl
- 70 g majonéz
- 1 tk Mustár
- só
- 1 mk porcukor
- 60 g sült gesztenye
- csokor Petrezselyem
A halhoz
- 500 g szürkeharcsa filé
- só
- bors
- 120 g finomliszt
- 7 g szódabikarbóna
- 20 g Keményítő
- 1 ks tojás
- 150 ml sör
A friss salátához
- 1⁄4 ks fodros saláta
- 1⁄4 ks kígyóuborka
- 8 ks koktélparadicsom
- 1⁄4 ks répa
Eljárás
A burgonyát kb. 3 mm vastagságúra szeleteljük és beletesszük a 180 fokos olajba. Kb. 3 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat és betesszük a 120 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. (Ettől lesz extra ropogós a krumpli.)
A remuládhoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, a porcukrot, majd belekeverjük a durvára vágott gesztenyét és a finomra vágott petrezselymet is.
A halat 3-4 centis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 50 g liszttel. Egy tálba öntjük a maradék lisztet, a sütőport, a keményítőt, a tojást, és fokozatosan hozzáadjuk a sört is, amit egy habverő segítségével keverünk hozzá. A tésztát csomómentesre keverjük, majd megforgatjuk benne a halszeleteket, amiket aztán a krumpli olajában kisütünk. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a halszeleteket és leitatjuk róluk a felesleges olajat.
Tálaláskor a tányérra helyezzük a salátaleveleket, a karikázott, majd felezett uborkát, a szintén karikára vágott paradicsomot és a gyufaszálra vágott répát, majd jöhet a ropogósra sült krumpli és a hal, amit a remuláddal teszünk igazán különlegessé.