HIRDETŐ

Forrás: freepik

Flódni karácsonyra

A flódni csodás ajándék lehet mindenkinek, akit szeretünk. Egy szépen csomagolt, házi készítésű flódni mindig nagy hatással van az ajándék címzettjére.

HIRDETŐ
Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

A recept ebben a cikkben található

Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

Hozzávalók

adagok száma
10

Máktészta:

  • 200 g mák Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • Fél citrom héja és leve Hozzáadott
  • 1 Csésze sárgabarack lekvár Hozzáadott

Diótészta:

  • 200 g dió Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • Fél citrom héja és leve Hozzáadott
  • 1 Csésze sárgabarack lekvár Hozzáadott

Tészta:

  • 600 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g nádcukor Hozzáadott
  • 250 g zsír Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a mákot és a cukrot, majd adjuk hozzá a citromhéjat és -levet. Végül keverjük el a lekvárral. Figyeljünk azzal, hogy a mákot megfelelően ledaráljuk, hogy ne legyen keserű az édesség.

2. Lépés

A darált diót keverjük össze a cukorral, és adjunk hozzájuk citromot, majd keverjük el a lekvárral.

3. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral. Adjuk hozzá a tojást, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a tejet, és gyúrjuk tovább.

4. Lépés

Osszuk el a tésztát öt részre. Nyújtsunk ki egy adagot, és terítsük ki a sütőformában. Kenjük meg a diótésztával. Így folytassuk, amíg az összes tészta és töltelék el nem fogynak. A legfelső réteg legyen tészta.

5. Lépés

Sütjük 180 fokon 40-50 percig. A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes 35 perc után ellenőrizni a süteményt. Javaslom valódi vajjal és lekvárral tálalni, hogy még több ízt és szeretetet adjon hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új