Forrás: @ user6170755 via Freepik
Főtt burgonya pirított gombával
Ez egy egyszerű, de ízletes étel, amely tökéletes köretként vagy főételként. Ez egy kitűnő vegetáriánus étel is. A földes gombák és a krémes burgonyák keveréke egyszerűen ellenállhatatlan. Ez az étel könnyen elkészíthető és nagyon kevés hozzávalót igényel.
Hozzávalók
- 1 kg főtt burgonya héjában
- 500 Gram Friss gombák (például champignonok, rókagombák)
- 3 Evőkanál olívaolaj
- 2 Toes fokhagyma
- 1 Darab friss petrezselyem
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
Eljárás
A főtt krumplit egy nagy fazékban sok vízzel forraljuk fel. Közepes hőmérsékleten hagyjuk főni 20-25 percig, amíg meg nem fő. Szűrjük le és tegyük félre.
Közben a gombákat meg kell tisztítani és szeletekre vagy darabokra vágni, ízlés szerint.
Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Aprítsa fel a fokhagymát és pirítsa az olívaolajban, amíg illata lesz.
Adjuk hozzá a gombákat és közepes lángon süssük, amíg aranybarna és puha nem lesz. Sózzuk és borsozzuk meg.
Vágja fel a petrezselymet, és szórja a gombákra. Keverje jól össze mindent.
Végül szolgálja fel a főtt burgonyát a pirított gombával. Ízlés szerint megszórhatja friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!