HIRDETŐ

Forrás: @ user6170755 via Freepik

Főtt burgonya pirított gombával

Ez egy egyszerű, de ízletes étel, amely tökéletes köretként vagy főételként. Ez egy kitűnő vegetáriánus étel is. A földes gombák és a krémes burgonyák keveréke egyszerűen ellenállhatatlan. Ez az étel könnyen elkészíthető és nagyon kevés hozzávalót igényel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg főtt burgonya héjában Hozzáadott
  • 500 Gram Friss gombák (például champignonok, rókagombák) Hozzáadott
  • 3 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Toes fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A főtt krumplit egy nagy fazékban sok vízzel forraljuk fel. Közepes hőmérsékleten hagyjuk főni 20-25 percig, amíg meg nem fő. Szűrjük le és tegyük félre.

2. Lépés

Közben a gombákat meg kell tisztítani és szeletekre vagy darabokra vágni, ízlés szerint.

3. Lépés

Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Aprítsa fel a fokhagymát és pirítsa az olívaolajban, amíg illata lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a gombákat és közepes lángon süssük, amíg aranybarna és puha nem lesz. Sózzuk és borsozzuk meg.

5. Lépés

Vágja fel a petrezselymet, és szórja a gombákra. Keverje jól össze mindent.

6. Lépés

Végül szolgálja fel a főtt burgonyát a pirított gombával. Ízlés szerint megszórhatja friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új