HIRDETŐ

Francia clafoutis

A clafoutis egy francia gyümölcsös sütemény, melynek alapja egy tojásos tejes massza, melyet gyümölccsel (általában cseresznyével) gazdagítanak és sütőben megsütnek. A végeredmény egy könnyű, pikáns sütemény lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g cseresznye (magozva) Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 3 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • vaj (a tepsi kikenéséhez) Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki egy közepes méretű sütőtálat. Szórjuk bele a magozott cseresznyét.

2. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a csipet sót. Adjuk hozzá a tojásokat, majd alaposan keverjük össze.

3. Lépés

Öntsük hozzá a tejet és a vanília kivonatot, majd kejük addig, amíg sima masszát kapunk.

4. Lépés

Öntsük a masszát a cseresznyére, majd tegyük a sütőbe. Süssük kb. 40-45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz és a közepén már nem folyós a massza.

5. Lépés

Várjunk, amíg a sütem picit kihűl, majd porcukorral szórjuk meg. Tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új