HIRDETŐ

Forrás: Canva

Francia hagymaleves cipóban

Recept a hagyományos krémes fokhagymalevesre bosnyákban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 8 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 750 mlvegetable Húsleves Hozzáadott
  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • 4 db Bosnyákok Hozzáadott
  • 100 g eydam sajt Hozzáadott
  • tengeri só Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az olajon átsütjük a préselt fokhagymát. Felöntjük húslevessel és forraljuk.

2. Lépés

A bosnyák számára levágjuk a tetejét és kivesszük a belső részét. Ezután megsütjük őket a sütőben néhány percig.

3. Lépés

A kikapart fél alma darabjait beletesszük a forró levesbe. Hagyjuk újra felforrni, levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk.

4. Lépés

A mixelt levest újra felforraljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.

5. Lépés

A fokhagymalevest sütőtökben szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új