HIRDETŐ
Forrás: Canva
Francia hagymaleves cipóban
Recept a hagyományos krémes fokhagymalevesre bosnyákban.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 8 szegfűszeg Fokhagyma
- 750 mlvegetable Húsleves
- 250 ml Tejszínhab
- 2 kanalak Olívaolaj
- 4 db Bosnyákok
- 100 g eydam sajt
- tengeri só
- őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az olajon átsütjük a préselt fokhagymát. Felöntjük húslevessel és forraljuk.
2. Lépés
A bosnyák számára levágjuk a tetejét és kivesszük a belső részét. Ezután megsütjük őket a sütőben néhány percig.
3. Lépés
A kikapart fél alma darabjait beletesszük a forró levesbe. Hagyjuk újra felforrni, levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk.
4. Lépés
A mixelt levest újra felforraljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.
5. Lépés
A fokhagymalevest sütőtökben szolgáljuk fel.