HIRDETŐ

Forrás: PeteerS from Getty Images

Francia quiche pite

A quiche hagyományos francia pite, ami különösen népszerű az Alsace régióban. Ez a recept a hússal töltött és gazdag tojás- és tejszínkrémmel készült tipikus verzióra vonatkozik. Finom választás brunchra vagy könnyű vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Corpus

  • 200 g Sim liszt Hozzáadott
  • 100 g Eszkozok Hozzáadott
  • 1 darab nagy tojás Hozzáadott
  • 2 EK Hideg víz Hozzáadott

Tartalom

  • 200 g Szalonnát Hozzáadott
  • 150 g Reszelt ementál Hozzáadott
  • 4 darab Nagy tojások Hozzáadott
  • 200 ml Tejszínhabot Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először készítse elő a torta tészta. Egy tálban keverje össze a lisztet a kockákra vágott vajjal és egy kevés sóval. Dolgozzon gyorsan, hogy morzsás keveréket kapjon.

2. Lépés

Adj hozzá tojást és hideg vizet, majd gyorsan dolgozd össze sima tésztává. Csomagold a tésztát műanyag fóliába és hagyd pihenni legalább fél órát a hűtőben.

3. Lépés

Közben készítse elő a tölteléket. Vágja kockára a szalonnát és süssön meg a serpenyőben, amíg jól ki nem sült. Kissé ropogós lehet.

4. Lépés

Keverje össze az tojásokat, tejszínt, reszelt ementált, sót és borsot egy nagy tálban, amíg sima nem lesz.

5. Lépés

Nyújtsa ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagra, majd nyomja bele quiche formába. Ezután többszörösen szurkálja meg a tésztát villával.

6. Lépés

Tegye a sült szalonnát a tésztára, majd öntse le a tojás és a tejszín keverékével. Süssük a tortát előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon körülbelül 30 percig, amíg a teteje szép aranysárga nem lesz.

7. Lépés

Hagyja, hogy a quiche legalább 10 percig pihenjen, mielőtt felszeletelné és tálalná.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új