Forrás: PeteerS from Getty Images
Francia quiche pite
A quiche hagyományos francia pite, ami különösen népszerű az Alsace régióban. Ez a recept a hússal töltött és gazdag tojás- és tejszínkrémmel készült tipikus verzióra vonatkozik. Finom választás brunchra vagy könnyű vacsorára.
Hozzávalók
Corpus
- 200 g Sim liszt
- 100 g Eszkozok
- 1 darab nagy tojás
- 2 EK Hideg víz
Tartalom
- 200 g Szalonnát
- 150 g Reszelt ementál
- 4 darab Nagy tojások
- 200 ml Tejszínhabot
Eljárás
Először készítse elő a torta tészta. Egy tálban keverje össze a lisztet a kockákra vágott vajjal és egy kevés sóval. Dolgozzon gyorsan, hogy morzsás keveréket kapjon.
Adj hozzá tojást és hideg vizet, majd gyorsan dolgozd össze sima tésztává. Csomagold a tésztát műanyag fóliába és hagyd pihenni legalább fél órát a hűtőben.
Közben készítse elő a tölteléket. Vágja kockára a szalonnát és süssön meg a serpenyőben, amíg jól ki nem sült. Kissé ropogós lehet.
Keverje össze az tojásokat, tejszínt, reszelt ementált, sót és borsot egy nagy tálban, amíg sima nem lesz.
Nyújtsa ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagra, majd nyomja bele quiche formába. Ezután többszörösen szurkálja meg a tésztát villával.
Tegye a sült szalonnát a tésztára, majd öntse le a tojás és a tejszín keverékével. Süssük a tortát előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon körülbelül 30 percig, amíg a teteje szép aranysárga nem lesz.
Hagyja, hogy a quiche legalább 10 percig pihenjen, mielőtt felszeletelné és tálalná.