HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügesajt

A fügesajt egy rendkívül ízletes, azonban kissé hosszadalmasan elkészítendő sajt. Fantasztikusan édes fügével, frissítő citrommal és krémes sajttal készül. A tökéletes párosítás része egy könnyű bor vagy pezsgő.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 dkg friss füge Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 500 g túró Hozzáadott
  • 3 evőkanál Zselatin Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az elkészítése egyszerű, bár a zselatinos részénél oda kell figyelni. Először is, a zselatint beáztatjuk hideg vízbe.

2. Lépés

Közben a túrót, a cukrot és a citrom levet egy lábasba tesszük, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Nem kell forrnia, csak annyira kell melegíteni, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne.

3. Lépés

Amikor kész, hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg az is teljesen felolvad.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a tejszínt is, és az egészet egy sütőformába öntjük, amit előtte kibélelünk folpackkal.

5. Lépés

Miután az egész jól eloszlatódt, a tetejére helyezzük a fügét, amit előtte megmossunk és felszeletelünk.

6. Lépés

Ezzel kész is a sajt előkészítése. A hűtőben kell hagyni legalább 12 órára, hogy a zselatin meg tudjon dermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új