Forrás: canva
Fügesajt
A fügesajt egy rendkívül ízletes, azonban kissé hosszadalmasan elkészítendő sajt. Fantasztikusan édes fügével, frissítő citrommal és krémes sajttal készül. A tökéletes párosítás része egy könnyű bor vagy pezsgő.
Hozzávalók
- 10 dkg friss füge
- 1 citrom leve
- 500 g túró
- 3 evőkanál Zselatin
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
Eljárás
Az elkészítése egyszerű, bár a zselatinos részénél oda kell figyelni. Először is, a zselatint beáztatjuk hideg vízbe.
Közben a túrót, a cukrot és a citrom levet egy lábasba tesszük, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Nem kell forrnia, csak annyira kell melegíteni, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne.
Amikor kész, hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg az is teljesen felolvad.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt is, és az egészet egy sütőformába öntjük, amit előtte kibélelünk folpackkal.
Miután az egész jól eloszlatódt, a tetejére helyezzük a fügét, amit előtte megmossunk és felszeletelünk.
Ezzel kész is a sajt előkészítése. A hűtőben kell hagyni legalább 12 órára, hogy a zselatin meg tudjon dermedni.