HIRDETŐ
Forrás: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Füstölt lapocka
Finom füstölt hús receptje borsómártással.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Füstölt hús
- 250 g borsó
- 1 darab The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
- 1 Kanál sima liszt speciális
- 1 l Húsleves
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Alaposan mossuk le a húst és tegyük fel főni sós vízben. Általában nagyjából egy órát főzök húst, de a darab nagyságától függ.
2. Lépés
Az elősózott vízben főtt hajdinát összekeverjük az olajon pirított hagymával és fokhagymagerezdekkel.
3. Lépés
Hozzáadjuk az finomlisztet, összekeverjük és leöntjük a húslevessel. Közepes lángon főzzük kb. 20 percig. Én mindig adok hozzá egy kis vizet a hús főzéséből is.
4. Lépés
A kész borsószószt simára keverjük, és tálalhatjuk füstölt hússal.