Forrás: Pixabay
Fűszeres Rókagomba krémleves
A rókagomba krémleves egy igazi ízkavalkád, amelyben a finom rókagomba, a krémes hús és a fűszeres húsleves tökéletesen harmonizál egymással. Hozzáadhatunk némi fehér bort és tejszínt is a gazdagabb ízvilág érdekében.
Hozzávalók
- 500 g rókagomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l húsleves (lehet kész vagy saját elkészítésű)
- 100 ml fehérbor
- 200 ml tejszín
- só, bors az ízesítéshez
- kis mennyiségű vaj a sütéshez
- 1 evőkanál liszt az összeállításhoz
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Alaposan mossuk meg a rókagombákat, és vágjuk apró darabokra.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a rókagombát.
Közepes lángon pároljuk 10 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort, és alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg a bor elpárolog.
Ekkor öntsük hozzá a húslevest, adjuk hozzá a lisztet, és főzzük 20-30 percig, amíg az összes hozzávaló jól összeolvad.
Vegyük le a tűzről, majd a mixerrel vagy botmixerrel pürésítsük le.
Adjuk hozzá a tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal. Ha szükséges, még pár percig főzzük lassú tűzön.
Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.