HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Fűszeres Rókagomba krémleves

A rókagomba krémleves egy igazi ízkavalkád, amelyben a finom rókagomba, a krémes hús és a fűszeres húsleves tökéletesen harmonizál egymással. Hozzáadhatunk némi fehér bort és tejszínt is a gazdagabb ízvilág érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g rókagomba Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l húsleves (lehet kész vagy saját elkészítésű) Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • só, bors az ízesítéshez Hozzáadott
  • kis mennyiségű vaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt az összeállításhoz Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Alaposan mossuk meg a rókagombákat, és vágjuk apró darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a rókagombát.

3. Lépés

Közepes lángon pároljuk 10 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort, és alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg a bor elpárolog.

4. Lépés

Ekkor öntsük hozzá a húslevest, adjuk hozzá a lisztet, és főzzük 20-30 percig, amíg az összes hozzávaló jól összeolvad.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd a mixerrel vagy botmixerrel pürésítsük le.

6. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal. Ha szükséges, még pár percig főzzük lassú tűzön.

7. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új