HIRDETŐ

Fűszeres Sült hekk ropogósan

A sült hekk egy könnyű, de mégis ízletes halászati étel, amely egyaránt ideális közös étkezésekhez vagy vendéglátáshoz. Főzés közben a hekk a fűszerekkel, a sóval és a borssal keveredik, ami ízletes és ropogós külső bőrt biztosít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab hekkfilé Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2. Lépés

Tegyük a hekkfiléket sütőpapírral bélelt tepsire.

3. Lépés

Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd kenjük ezzel be a halat.

4. Lépés

Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük a halat körülbelül 20 percig, vagy amíg a hal húsa fehérré válik és könnyen szétválasztható.

5. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva, és azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új