Forrás: Pixabay: Pexels
Glutén- és tejmentes csokoládétorta
Ez a csokoládés finomság olyan hihetetlenül nedves, gazdag és ízgazdag, hogy senki sem gondolná, hogy glutén- és tejmentes.
Hozzávalók
Összetevők:
- 2 csészék gluténmentes liszt
- 3⁄4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 11⁄2 kanalak Sütőpor (gluténmentes)
- 11⁄2 kanalak szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 2 csészék kristálycukor
- 2 Nagy tojások
- 1 csésze Mandulatej (Használhat bármilyen tejmentes tejet)
- 1 csésze forró víz
- 1 csésze Kókuszolaj, olvasztott
- 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat
A cukormázhoz:
- 2 csészék porcukor
- 3⁄4 csésze Tejmentes margarin, lágyítva
- 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat
- 3⁄4 csésze cukrozatlan kakaópor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki és lisztezzünk ki (használjunk gluténmentes lisztet) két 9 hüvelykes kerek tortaformát. Ez azért fontos, hogy a torta ne ragadjon rá a formákra.
Egy nagy tálban keverje össze a gluténmentes lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Próbáljon meg habverőt használni ehhez a lépéshez, mivel így a száraz összetevők egyenletesen összeállnak.
Adja hozzá a tojásokat, a kókuszolajat, a mandulatejet és a vaníliakivonatot a száraz keverékhez. Ügyeljen arra, hogy olvasztott kókuszolajat használjon, különben összecsomósodhat a többi összetevővel. A mandulatej lehet szobahőmérsékletű.
Kézi mixerrel, közepes sebességen kb. 2 percig verjük a keveréket. Most, még mindig keverés közben adjuk hozzá a forró vizet. A tésztád hígnak fog tűnni, de ez nem baj. Ez a titka a nedves csokoládétortának.
Öntse a tésztát egyenletesen az előkészített tortaformákba, és süsse 25-30 percig, vagy amíg a süteménybe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
A mázhoz a porcukrot, a margarint, a vaníliakivonatot és a kakaóport keverjük simára és krémesre.
Végül hagyja kihűlni a süteményeket, mielőtt a cukormázzal bevonja őket. Ez nagyon fontos, különben a cukormáz megolvad, és rendetlenséget okoz.