HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Glutén- és tejmentes csokoládétorta

Ez a csokoládés finomság olyan hihetetlenül nedves, gazdag és ízgazdag, hogy senki sem gondolná, hogy glutén- és tejmentes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Összetevők:

  • 2 csészék gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 34 csésze cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 112 kanalak Sütőpor (gluténmentes) Hozzáadott
  • 112 kanalak szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze Mandulatej (Használhat bármilyen tejmentes tejet) Hozzáadott
  • 1 csésze forró víz Hozzáadott
  • 1 csésze Kókuszolaj, olvasztott Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott

A cukormázhoz:

  • 2 csészék porcukor Hozzáadott
  • 34 csésze Tejmentes margarin, lágyítva Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 34 csésze cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki és lisztezzünk ki (használjunk gluténmentes lisztet) két 9 hüvelykes kerek tortaformát. Ez azért fontos, hogy a torta ne ragadjon rá a formákra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a gluténmentes lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Próbáljon meg habverőt használni ehhez a lépéshez, mivel így a száraz összetevők egyenletesen összeállnak.

3. Lépés

Adja hozzá a tojásokat, a kókuszolajat, a mandulatejet és a vaníliakivonatot a száraz keverékhez. Ügyeljen arra, hogy olvasztott kókuszolajat használjon, különben összecsomósodhat a többi összetevővel. A mandulatej lehet szobahőmérsékletű.

4. Lépés

Kézi mixerrel, közepes sebességen kb. 2 percig verjük a keveréket. Most, még mindig keverés közben adjuk hozzá a forró vizet. A tésztád hígnak fog tűnni, de ez nem baj. Ez a titka a nedves csokoládétortának.

5. Lépés

Öntse a tésztát egyenletesen az előkészített tortaformákba, és süsse 25-30 percig, vagy amíg a süteménybe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.

6. Lépés

A mázhoz a porcukrot, a margarint, a vaníliakivonatot és a kakaóport keverjük simára és krémesre.

7. Lépés

Végül hagyja kihűlni a süteményeket, mielőtt a cukormázzal bevonja őket. Ez nagyon fontos, különben a cukormáz megolvad, és rendetlenséget okoz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új