Forrás: canva
Grillen készült pácolt tarja
A Grillen készült pácolt tarja az egyik legnépszerűbb disznóhús alapú étel és élményét fokozza, hogy a grillen való elkészítés ízeket kölcsönöz neki, amit semmilyen más technikával nem lehet elérni. Tálalhatjuk zöldségkörettel, burgonyával vagy akár csípős szósszal is.
Hozzávalók
- 1 kg sertéstarja
- 2 ks egész fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1 evőkanál Mustár
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- Néhány szál friss rozmaring
Eljárás
Keverjük össze egy tálban a zúzott fokhagymát, sót, borsot, olívaolajat, Worcestershire-szószt, mustárt, mézet és a citromlevet.
Helyezzük a sertést egy mélyebb tálba, és öntsük le a páclével. Dörzsöljük be rendesen a húst a páca minden részével.
Borítsuk le a tálat és hagyjuk a hűtőben pácolódni minimum 4 órán keresztül. A legjobb eredmény érdekében a hús egész éjszakát pácolhat a hűtőben.
Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre.
Helyezzük a húst a grillre és süssük kb. 30 percig fordítgatva, amíg a belső hőmérséklete elér a 70 °C-ot. Időnként megkenhetjük a maradék páclével.
A végén, vegyük le a húst a grillről, fedjük le alufóliával és hagyjuk 10 percig pihenni.
Szeleteljük fel és tálaljuk frissen sült zöldségekkel és bagett szeletekkel.