HIRDETŐ

Forrás: canva

Grillen készült pácolt tarja

A Grillen készült pácolt tarja az egyik legnépszerűbb disznóhús alapú étel és élményét fokozza, hogy a grillen való elkészítés ízeket kölcsönöz neki, amit semmilyen más technikával nem lehet elérni. Tálalhatjuk zöldségkörettel, burgonyával vagy akár csípős szósszal is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéstarja Hozzáadott
  • 2 ks egész fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt feketebors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • Néhány szál friss rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Keverjük össze egy tálban a zúzott fokhagymát, sót, borsot, olívaolajat, Worcestershire-szószt, mustárt, mézet és a citromlevet.

2. Lépés

Helyezzük a sertést egy mélyebb tálba, és öntsük le a páclével. Dörzsöljük be rendesen a húst a páca minden részével.

3. Lépés

Borítsuk le a tálat és hagyjuk a hűtőben pácolódni minimum 4 órán keresztül. A legjobb eredmény érdekében a hús egész éjszakát pácolhat a hűtőben.

4. Lépés

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre.

5. Lépés

Helyezzük a húst a grillre és süssük kb. 30 percig fordítgatva, amíg a belső hőmérséklete elér a 70 °C-ot. Időnként megkenhetjük a maradék páclével.

6. Lépés

A végén, vegyük le a húst a grillről, fedjük le alufóliával és hagyjuk 10 percig pihenni.

7. Lépés

Szeleteljük fel és tálaljuk frissen sült zöldségekkel és bagett szeletekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új