HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Grillezett ragacsos csirkemell pác

Az édes és fanyar ízek keveréke, a fűszerek kis rúgásával csodát tesz, és a csirkét finom ízzel tölti meg. Csodálatosan sokoldalú, nemcsak grillezett csirkéhez, hanem sült vagy sült csirkéhez is fantasztikus.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darabok Csont nélküli csirkemell (vagy bármely kívánt rész) Hozzáadott
  • 12 csésze méz Hozzáadott
  • 12 csésze Szójaszósz Hozzáadott
  • 14 csésze Almaecet Hozzáadott
  • 14 csésze Narancslé Hozzáadott
  • 2 fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 1 teáskanál Chilipehely (nem kötelező) Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, az almaecetet, a narancslevet, a darált fokhagymát, az őrölt gyömbért, a chilipelyhet (ha használ), a sót és a borsot. Ez lesz a pác.

2. Lépés

Tegye a csirkét egy cipzáras zacskóba vagy légmentesen záródó edénybe. Mivel gyakran csináltam ezt, úgy tapasztaltam, hogy a cipzáras zacskó segít abban, hogy a pác jobban körülölelje a csirkét.

3. Lépés

Öntse a pácot a csirkével együtt a zacskóba vagy edénybe, ügyelve arra, hogy minden darabot jól bevonjon. Zárja le a zacskót vagy edényt, és legalább 2 órára tegye a hűtőbe. Az évek során megtanultam, hogy az éjszakai pácolással érhető el a legjobb ízhatás.

4. Lépés

Miután bepácolta, grillezheti vagy megsütheti a csirkét. A grillezéshez használjon közepesen magas hőfokot, és süsse mindkét oldalát 6-7 percig, vagy amíg megfelelően átsül. Sütés esetén melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375 °F), és süsse 25-30 percig, vagy amíg a csirke alaposan átsül.

5. Lépés

A csirkét a maradék páccal megöntözhetjük a további ízesítés érdekében.

6. Lépés

Tetszés szerint szezámmaggal vagy újhagymával díszítjük, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új