Forrás: Freepik
Grillezett ragacsos csirkemell pác
Az édes és fanyar ízek keveréke, a fűszerek kis rúgásával csodát tesz, és a csirkét finom ízzel tölti meg. Csodálatosan sokoldalú, nemcsak grillezett csirkéhez, hanem sült vagy sült csirkéhez is fantasztikus.
Hozzávalók
- 4 darabok Csont nélküli csirkemell (vagy bármely kívánt rész)
- 1⁄2 csésze méz
- 1⁄2 csésze Szójaszósz
- 1⁄4 csésze Almaecet
- 1⁄4 csésze Narancslé
- 2 fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál Chilipehely (nem kötelező)
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Egy tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, az almaecetet, a narancslevet, a darált fokhagymát, az őrölt gyömbért, a chilipelyhet (ha használ), a sót és a borsot. Ez lesz a pác.
Tegye a csirkét egy cipzáras zacskóba vagy légmentesen záródó edénybe. Mivel gyakran csináltam ezt, úgy tapasztaltam, hogy a cipzáras zacskó segít abban, hogy a pác jobban körülölelje a csirkét.
Öntse a pácot a csirkével együtt a zacskóba vagy edénybe, ügyelve arra, hogy minden darabot jól bevonjon. Zárja le a zacskót vagy edényt, és legalább 2 órára tegye a hűtőbe. Az évek során megtanultam, hogy az éjszakai pácolással érhető el a legjobb ízhatás.
Miután bepácolta, grillezheti vagy megsütheti a csirkét. A grillezéshez használjon közepesen magas hőfokot, és süsse mindkét oldalát 6-7 percig, vagy amíg megfelelően átsül. Sütés esetén melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375 °F), és süsse 25-30 percig, vagy amíg a csirke alaposan átsül.
A csirkét a maradék páccal megöntözhetjük a további ízesítés érdekében.
Tetszés szerint szezámmaggal vagy újhagymával díszítjük, és tálaljuk.