HIRDETŐ

Forrás: Lucky Dragon by Adobe Stock

Gyöngyárpa rizottó csak 5 hozzávaló

A gyöngyárpás rizottó egy olyan étel, amelyet szívesen készítek újra és újra. Ez az olasz recept egy német csavarral különösen finom ízű, és szívesen változik a hagyományos rizottóételekhez képest. A krémes, mégis harapásra kemény állagú gyöngyárpás rizottó minden érzékszervnek igazi élvezet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Gyöngyárpa Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 mogyoróhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 g reszelt parmezán Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A gyöngyárpa rizottó elkészítéséhez először folyó víz alatt alaposan öblítse le a gyöngyárpát. Ez egy fontos lépés, amelyet nem szabad kihagyni, mivel segít eltávolítani a felesleges keményítőt, amely egyébként túl ragacsossá tenné a rizottót.

2. Lépés

A mogyoróhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és addig pirítjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak és enyhén aranyszínűek lesznek. Ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg, különben kesernyés ízt hagynak maguk után.

3. Lépés

Adja hozzá a leöblített gyöngyárpát a serpenyőben lévő mogyoróhagymához és fokhagymához, és keverje jól össze. Pirítsa a gyöngyárpát körülbelül 2 percig, amíg kissé fényes lesz. A gyöngyárpa megpirítása fontos lépés, nehogy később főzés közben szétessen.

4. Lépés

Oltsuk le fehérborral, és pároljuk addig, amíg a bor majdnem teljesen elpárolog. Ezután adjunk hozzá a forró zöldséglevesből, és állandóan kevergetve főzzük, amíg a folyadékot majdnem teljesen felszívja. Ezután ismét hozzáadjuk az alaplevet, és addig ismételjük a folyamatot, amíg a gyöngyárpa krémes és al dente nem lesz. Ez a folyamat körülbelül 25-30 percet vesz igénybe.

5. Lépés

Végül keverjük bele a reszelt parmezánt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük még egyszer jól össze, amíg a sajt teljesen elolvad, és a rizottó szép krémes állagú lesz.

6. Lépés

Díszítse a gyöngyárpás rizottót friss petrezselyemmel, és azonnal tálalja. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek