Gyors Bedobálós Savanyúság
A \Bedobálós Savanyuság\ egy gyors és egyszerű recept, amely bármilyen zöldség eltevéséhez használható. Nincs szükség különleges technikára vagy bonyolult elkészítési folyamatra, csak a zöldségek, a savanyúság alaplé és persze egy jó nagy befőttesüveg kell hozzá.
Hozzávalók
- Különböző zöldségek (répa, uborka paradicsom paprika káposzta karfiol stb.)
- 2 l víz
- 100 g só
- 200 ml ecet
- Fűszerek ízlés szerint (torma, bors babérlevél kapor stb.)
Eljárás
Alaposan mossunk meg minden zöldséget. Ha szükséges, hámozzuk meg, és vágjuk fel a kívánt méretre.
A fűszerekkel együtt tegyük a zöldségeket a befőttesüvegekbe.
Készítsük el a savanyúság alaplevét. Ehhez forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a sót, majd amikor a só feloldódott, öntsük hozzá az ecetet.
Az alaplevet öntsük a zöldségekre, úgy, hogy teljesen ellepje őket.
Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk állni legalább 2-3 napig. Utána már fogyasztható a savanyúság, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.