Gyors epres süti
Csodálatosan puha, finom bublanina szezonális gyümölccsel. A receptet még az édesanyámtól kaptam :-)
Hozzávalók
Gyakran
- 300 g sima liszt speciális
- 250 g kristálycukor
- 2 dl olaj
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 2 db vaníliás cukor
- 12 g szódabikarbóna
- Csipet Só
Ezenkívül
- 600 g Eper
- 100 g csokoládé
Eljárás
A tojásokat kristálycukorral és vaníliás cukorral és sóval felverjük habosra. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót is, mint a tej, olaj és péksütőporral elkevert liszt.
A tésztát beletöltjük a tepsibe (25x35cm), amelyet előzőleg olajjal kikentünk és liszttel meghintettünk. Egyenletesen eloszlatjuk, rászórjuk az epret és a finomra vágott csokoládét is. Én forró csokoládét használok :-)
Végül sütjük a előmelegített sütőben 190 °C-on körülbelül 35 percig.
A bublanina kiváló, finom és puha :-) A gyümölcsöt cserélgetheti az évszaknak megfelelően, akárcsak a csokoládét az ízlés szerint. Jó étvágyat kívánok!
A további receptjeimet megtalálja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on