HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors és egyszerű fűszeres savanyú spárga

Az ecetes harapás és az aromás fűszerek megfelelő egyensúlya a spárga ropogósságával kombinálva valóban ínycsiklandó, sokoldalú köretet vagy snacket varázsol ebből a szerény zöldségféléből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 lbs Friss spárga Hozzáadott
  • 5 csészék Desztillált fehér ecet Hozzáadott
  • 5 csészék Víz Hozzáadott
  • 12 csésze Kóser só Hozzáadott
  • 14 csésze Cukor Hozzáadott
  • 2 EL Pácoló fűszerek Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 5 Kis csípős piros chilipaprika Hozzáadott
  • 5 Kapor ágacskák Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a spárgát, és levágjuk a durva végeket. Íme egy tipp: hajlítsa meg a spárga szárát, amíg az természetes módon el nem törik; általában ez a tökéletes hely a nyírásra.

2. Lépés

Ezután készítse elő az üvegeket. Azt javaslom, hogy üveg befőttesüvegeket használjon, amelyeket alaposan meg kell tisztítania, hogy biztosítsa, hogy nem tartalmaznak semmilyen baktériumot, amely elronthatja a savanyúságot. Melegítse az üvegeket egy fazék forró vízben körülbelül 10 percig, és tartsa őket forrón, amíg készen nem áll a felhasználásra.

3. Lépés

Egy nagy fazékban keverje össze az ecetet, a vizet, a sót, a cukrot és a pácoló fűszereket. Forraljuk fel, és időnként megkeverve forraljuk addig, amíg a só és a cukor teljesen feloldódik.

4. Lépés

Minden üvegbe tegyen egy-egy fokhagymagerezdet, egy chilit és egy kaporágat. Pakolja a spárgát szorosan mindegyik üvegbe, a spárgacsúcsokkal felfelé. Próbálja meg nem megsérteni a csúcsokat, mivel ez befolyásolhatja a kész termék állagát és megjelenését.

5. Lépés

Öntse a forró páclevet az üvegekbe, a tetejükön kb. 1/2 hüvelyknyi helyet hagyva. Ügyeljen arra, hogy a spárga teljesen víz alá kerüljön. Zárja le az üvegeket a fedelükkel.

6. Lépés

Végül az üvegeket 10 percig forró vízben dolgozza fel. Ha ez megtörtént, tegye félre őket, hogy szobahőmérsékleten lehűljenek. Egy praktikus tipp: ha a fedő nyomásra visszapattan, akkor nem záródott le megfelelően, és meg kell ismételni a folyamatot, vagy azonnal hűtőbe kell tenni az üveget.

7. Lépés

Azt javaslom, hogy hagyja ezeket a savanyúságokat legalább két napig állni, mielőtt belevágna, hogy a spárga biztosan magába szívja az összes ízt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek