HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors és egyszerű fűszeres savanyú spárga

Az ecetes harapás és az aromás fűszerek megfelelő egyensúlya a spárga ropogósságával kombinálva valóban ínycsiklandó, sokoldalú köretet vagy snacket varázsol ebből a szerény zöldségféléből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 lbs Friss spárga Hozzáadott
  • 5 csészék Desztillált fehér ecet Hozzáadott
  • 5 csészék Víz Hozzáadott
  • 12 csésze Kóser só Hozzáadott
  • 14 csésze Cukor Hozzáadott
  • 2 EL Pácoló fűszerek Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 5 Kis csípős piros chilipaprika Hozzáadott
  • 5 Kapor ágacskák Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a spárgát, és levágjuk a durva végeket. Íme egy tipp: hajlítsa meg a spárga szárát, amíg az természetes módon el nem törik; általában ez a tökéletes hely a nyírásra.

2. Lépés

Ezután készítse elő az üvegeket. Azt javaslom, hogy üveg befőttesüvegeket használjon, amelyeket alaposan meg kell tisztítania, hogy biztosítsa, hogy nem tartalmaznak semmilyen baktériumot, amely elronthatja a savanyúságot. Melegítse az üvegeket egy fazék forró vízben körülbelül 10 percig, és tartsa őket forrón, amíg készen nem áll a felhasználásra.

3. Lépés

Egy nagy fazékban keverje össze az ecetet, a vizet, a sót, a cukrot és a pácoló fűszereket. Forraljuk fel, és időnként megkeverve forraljuk addig, amíg a só és a cukor teljesen feloldódik.

4. Lépés

Minden üvegbe tegyen egy-egy fokhagymagerezdet, egy chilit és egy kaporágat. Pakolja a spárgát szorosan mindegyik üvegbe, a spárgacsúcsokkal felfelé. Próbálja meg nem megsérteni a csúcsokat, mivel ez befolyásolhatja a kész termék állagát és megjelenését.

5. Lépés

Öntse a forró páclevet az üvegekbe, a tetejükön kb. 1/2 hüvelyknyi helyet hagyva. Ügyeljen arra, hogy a spárga teljesen víz alá kerüljön. Zárja le az üvegeket a fedelükkel.

6. Lépés

Végül az üvegeket 10 percig forró vízben dolgozza fel. Ha ez megtörtént, tegye félre őket, hogy szobahőmérsékleten lehűljenek. Egy praktikus tipp: ha a fedő nyomásra visszapattan, akkor nem záródott le megfelelően, és meg kell ismételni a folyamatot, vagy azonnal hűtőbe kell tenni az üveget.

7. Lépés

Azt javaslom, hogy hagyja ezeket a savanyúságokat legalább két napig állni, mielőtt belevágna, hogy a spárga biztosan magába szívja az összes ízt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új