Forrás: Pixabay : NoName_13
Gyors marcipán burgonya csak 4 hozzávaló
A marcipános burgonya abszolút csemege, különösen karácsonykor, és mindig is különleges helyet foglalt el a családunkban. Ez a gyakran alábecsült édes desszert, mint édesség, gyermekkori emlékeket idéz fel bennünk. Évekkel később is lelkesen és szeretettel készítem ezt a receptet. A marcipános krumpliban az a csodálatos, hogy nemcsak finom az íze, de könnyen elkészíthető is!
Hozzávalók
- 200 g Marcipánmassza
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 Teáskanál vaníliás cukor
Eljárás
A marcipánkrumpli elkészítéséhez morzsoljuk össze a marcipánmasszát, és gyúrjuk jól össze, amíg sima nem lesz - fontos, hogy jól összegyúrjuk, hogy később könnyebb legyen formázni.
Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot a marcipános keverékhez, és addig gyúrjuk, amíg minden jól el nem keveredik - ez eltarthat egy ideig, de fontos, hogy a cukor jól eloszoljon.
Most formázza az édes keveréket kis "burgonyákká". A legjobb módja ennek, ha kis darabokat veszünk és a kezünkben megforgatjuk őket. Nagyjából akkorák és formájúak legyenek, mint egy igazi kis krumpli.
Tegyük a kakaóport egy kis tálba. Itt egy tipp: szitáld át először a kakaóport, hogy csomómentes legyen!
Most hempergessük meg a kakaóban minden egyes "burgonyát". Ennek teljesen be kell fednie a marcipános burgonyát, így kapják meg a jellegzetes barna "burgonya kinézetet".
A marcipános burgonyát hagyja pihenni a hűtőben néhány órán át, lehetőleg egy éjszakán át. Ez lehetővé teszi, hogy egy kicsit jobban megkeményedjenek, és tökéletesek legyenek az evéshez.