HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : NoName_13

Gyors marcipán burgonya csak 4 hozzávaló

A marcipános burgonya abszolút csemege, különösen karácsonykor, és mindig is különleges helyet foglalt el a családunkban. Ez a gyakran alábecsült édes desszert, mint édesség, gyermekkori emlékeket idéz fel bennünk. Évekkel később is lelkesen és szeretettel készítem ezt a receptet. A marcipános krumpliban az a csodálatos, hogy nemcsak finom az íze, de könnyen elkészíthető is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g Marcipánmassza Hozzáadott
  • 3 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A marcipánkrumpli elkészítéséhez morzsoljuk össze a marcipánmasszát, és gyúrjuk jól össze, amíg sima nem lesz - fontos, hogy jól összegyúrjuk, hogy később könnyebb legyen formázni.

2. Lépés

Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot a marcipános keverékhez, és addig gyúrjuk, amíg minden jól el nem keveredik - ez eltarthat egy ideig, de fontos, hogy a cukor jól eloszoljon.

3. Lépés

Most formázza az édes keveréket kis "burgonyákká". A legjobb módja ennek, ha kis darabokat veszünk és a kezünkben megforgatjuk őket. Nagyjából akkorák és formájúak legyenek, mint egy igazi kis krumpli.

4. Lépés

Tegyük a kakaóport egy kis tálba. Itt egy tipp: szitáld át először a kakaóport, hogy csomómentes legyen!

5. Lépés

Most hempergessük meg a kakaóban minden egyes "burgonyát". Ennek teljesen be kell fednie a marcipános burgonyát, így kapják meg a jellegzetes barna "burgonya kinézetet".

6. Lépés

A marcipános burgonyát hagyja pihenni a hűtőben néhány órán át, lehetőleg egy éjszakán át. Ez lehetővé teszi, hogy egy kicsit jobban megkeményedjenek, és tökéletesek legyenek az evéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új