HIRDETŐ

Forrás: canva

Gyümölcskenyér

N! A gyümölcskenyér készítése nálunk mindig családi program, és remélem, nálatok is az lesz! Kellemes karácsonyt kívánok!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g mix gyümölcs (mazsola, aszalt szilva aszalt barack) Hozzáadott
  • 2 dl rum, vagy gyümölcslé Hozzáadott
  • 300 g diétás liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 g mogyoró Hozzáadott
  • 100 g Mandula Hozzáadott
  • 100 g dió Hozzáadott
  • 200 g eritrit, vagy más diétás édesítőszer Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Első lépésként az aszalt gyümölcsöt beáztatom a rumba (gyerekeknek gyümölcslével is elkészíthető!), hogy kellően megpuhuljon. Legalább fél-egy órát hagyom állni.

2. Lépés

Közben előkészítem a száraz hozzávalókat, összekeverem a lisztet, a sót és a fahéjat.

3. Lépés

A tojásokat felverem, és hozzáadom az édesítőszert. Ezután összedolgozom a lisztes keverékkel.

4. Lépés

A beáztatott gyümölcsöket leszűröm, de a rumot/gyümölcslét ne öntsük ki, később még szükség lesz rá!

5. Lépés

A tésztához adom a lecsöpögtetett gyümölcsöket, mogyorót, mandulát, és a diót, majd alaposan összekeverem. Itt jön a trükk: ha úgy érzem, hogy túl száraz a tészta, akkor adok hozzá a megmaradt rum/gyümölcsléből!

6. Lépés

Egy közepes méretű püspökkenyér formát kiolajozok, és beleöntöm a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek