HIRDETŐ

Forrás: canva

Gyümölcskenyér

N! A gyümölcskenyér készítése nálunk mindig családi program, és remélem, nálatok is az lesz! Kellemes karácsonyt kívánok!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g mix gyümölcs (mazsola, aszalt szilva aszalt barack) Hozzáadott
  • 2 dl rum, vagy gyümölcslé Hozzáadott
  • 300 g diétás liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 g mogyoró Hozzáadott
  • 100 g Mandula Hozzáadott
  • 100 g dió Hozzáadott
  • 200 g eritrit, vagy más diétás édesítőszer Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Első lépésként az aszalt gyümölcsöt beáztatom a rumba (gyerekeknek gyümölcslével is elkészíthető!), hogy kellően megpuhuljon. Legalább fél-egy órát hagyom állni.

2. Lépés

Közben előkészítem a száraz hozzávalókat, összekeverem a lisztet, a sót és a fahéjat.

3. Lépés

A tojásokat felverem, és hozzáadom az édesítőszert. Ezután összedolgozom a lisztes keverékkel.

4. Lépés

A beáztatott gyümölcsöket leszűröm, de a rumot/gyümölcslét ne öntsük ki, később még szükség lesz rá!

5. Lépés

A tésztához adom a lecsöpögtetett gyümölcsöket, mogyorót, mandulát, és a diót, majd alaposan összekeverem. Itt jön a trükk: ha úgy érzem, hogy túl száraz a tészta, akkor adok hozzá a megmaradt rum/gyümölcsléből!

6. Lépés

Egy közepes méretű püspökkenyér formát kiolajozok, és beleöntöm a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új