HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Habos epres álom

Rendkívül ízletes és édes krémes fehércsokis-epres kocka.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 4 ek liszt Hozzáadott

Krém

  • 50 dkg Eper Hozzáadott
  • 10 g Zselatin Hozzáadott
  • 50 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 2 ek porcukor Hozzáadott
  • 400 ml habtejszín Hozzáadott
  • 150 g fehércsoki Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.

2. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet több adagban óvatosan.

3. Lépés

A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

4. Lépés

A zselatinhoz por formában annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg. Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Még forrón összeturmixoljuk.

5. Lépés

A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük. A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük.

6. Lépés

A masszát két részre osztjuk. Arra figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen. A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét. A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehércsokit.

7. Lépés

Végül a lap köré tegyünk süti keretet, ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Erre kenjük rá a fehércsokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új