Forrás: Youtube
Habos epres álom
Rendkívül ízletes és édes krémes fehércsokis-epres kocka.
Hozzávalók
Tészta
- 4 ks tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
Krém
- 50 dkg Eper
- 10 g Zselatin
- 50 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 400 ml habtejszín
- 150 g fehércsoki
Eljárás
A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet több adagban óvatosan.
A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A zselatinhoz por formában annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg. Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Még forrón összeturmixoljuk.
A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük. A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük.
A masszát két részre osztjuk. Arra figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen. A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét. A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehércsokit.
Végül a lap köré tegyünk süti keretet, ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Erre kenjük rá a fehércsokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.