HIRDETŐ

Hagyományos kevert meggyes pite

A kevert meggyes pite egy finom, könnyű és frissítő sütemény, ami tökéletes a nyári napokra. A meggyes töltelék pedig édes és savanykás ízvilággal bír.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 125 g vaj (hideg) Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 500 g magozott meggy (lehet friss vagy konzerv) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkeverjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet és sütőport, majd hozzáadjuk a hideg vajat és a cukrot. A vajat kézzel összemorzsoljuk a liszttel, amíg olyan állaga lesz, mint a morzsás keksznek.

2. Lépés

Hozzáadjuk a tojást és a csipet sót, majd összegyúrjuk. A tészta nagyon ragadós lehet, de ne aggódjunk, ez normális. A tésztát részekre osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk.

3. Lépés

A meggyet az előkészített tésztára helyezzük, majd a második tésztalapot ráhelyezzük a tetejére. A széleket jól összenyomjuk, majd a tetejét kilyuggatjuk egy villával, hogy a gőz távozhasson a sütés során.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új