HIRDETŐ

Forrás: facebook

Hagyományos magyar Karaj tejfölösen szaftosan

Karaj tejfölös szaftjának készítése igazán egyszerű, és a végeredményt garantáltan mindenki dicsérni fogja. Ez a hagyományos magyar étel ideális választás bármilyen alkalmakra, legyen szó akár egy hétvégi ebédről a családdal, akár egy baráti összejövetelről.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 csokor zöldpetrezselyem Hozzáadott
  • 500 ml húsleves-alap Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sertéskarajt mossuk meg, majd vágjuk 1 cm vastagságú szeletekre.

2. Lépés

A hagymát vágjuk finomra és dinszteljük meg az olajban.

3. Lépés

Adjuk hozzá a pirospaprikát, a fűszerpaprikát, sót és borsot ízlés szerint.

4. Lépés

Ezután helyezzük a hús szeleteket a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsuk meg.

5. Lépés

Öntsük fel a húsleves alappal, majd főzzük körülbelül 30 percig.

6. Lépés

Keverjünk össze egy bögrényi tejfölt a liszttel, majd öntsük a húsra.

7. Lépés

Főzzük még 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

8. Lépés

Végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új