HIRDETŐ

Forrás: facebook

Hagyományos magyar Karaj tejfölösen szaftosan

Karaj tejfölös szaftjának készítése igazán egyszerű, és a végeredményt garantáltan mindenki dicsérni fogja. Ez a hagyományos magyar étel ideális választás bármilyen alkalmakra, legyen szó akár egy hétvégi ebédről a családdal, akár egy baráti összejövetelről.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 csokor zöldpetrezselyem Hozzáadott
  • 500 ml húsleves-alap Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sertéskarajt mossuk meg, majd vágjuk 1 cm vastagságú szeletekre.

2. Lépés

A hagymát vágjuk finomra és dinszteljük meg az olajban.

3. Lépés

Adjuk hozzá a pirospaprikát, a fűszerpaprikát, sót és borsot ízlés szerint.

4. Lépés

Ezután helyezzük a hús szeleteket a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsuk meg.

5. Lépés

Öntsük fel a húsleves alappal, majd főzzük körülbelül 30 percig.

6. Lépés

Keverjünk össze egy bögrényi tejfölt a liszttel, majd öntsük a húsra.

7. Lépés

Főzzük még 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

8. Lépés

Végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek