Forrás: facebook
Hagyományos magyar Karaj tejfölösen szaftosan
Karaj tejfölös szaftjának készítése igazán egyszerű, és a végeredményt garantáltan mindenki dicsérni fogja. Ez a hagyományos magyar étel ideális választás bármilyen alkalmakra, legyen szó akár egy hétvégi ebédről a családdal, akár egy baráti összejövetelről.
Hozzávalók
- 600 g sertéskaraj
- 2 evőkanál olaj
- 2 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 200 ml tejföl
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 500 ml húsleves-alap
Eljárás
A sertéskarajt mossuk meg, majd vágjuk 1 cm vastagságú szeletekre.
A hagymát vágjuk finomra és dinszteljük meg az olajban.
Adjuk hozzá a pirospaprikát, a fűszerpaprikát, sót és borsot ízlés szerint.
Ezután helyezzük a hús szeleteket a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsuk meg.
Öntsük fel a húsleves alappal, majd főzzük körülbelül 30 percig.
Keverjünk össze egy bögrényi tejfölt a liszttel, majd öntsük a húsra.
Főzzük még 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.